Kontaveit läks vastamisi hispaanlanna Sara Sorribes Tormoga (WTA 83.), keda ta aasta alguses Austraalia lahtiste avaringis oli võitnud. Kindel võit tuli ka täna ning eestlanna vajas 6:1, 6:1 võidu vormistamiseks vaid 55 minutit. Kontaveit lõi kaks ässa, tegi kaks topeltviga ning realiseeris seitsmest murdepallist viis. Matši üldpunktid jäid eestlanna kasuks lausa 55:26.

Kanepi kohtus avaringis sakslanna Tatjana Mariaga (WTA 79.) ning pidas tõelise põnevuskohtumise, kus pidi päästma ka kolm matšpalli. Lõpuks eestlannale kaks tundi ja 37 minutit kestnud kohtumises võit 5:7, 7:6 (4), 6:3.

Avasetis hoidsid mõlemad tennisistid oma pallingut kindlalt kuni seisuni 6:5. Siis jõudis sakslanna alles mängu esimese murdepallini ja suutis selle kohe ka realiseerida. Avasett talle 7:5.

Teises setis oli Kanepi kaotuse äärel, kuid päästis 3:5 seisul oma pallingul kolm matšpalli, murdis kohe vastase pallingu otsa ja viis lõpuks seti kiiresse lõppmängu. Seal andis eestlanna küll 4:0 algedu käest, kuid kolm viimast punkti kuulusid jälle talle - kiire lõppmäng 7:4 ja kogu sett 7:6 Kanepile.

Otsustavas setis pääses Kanepi 3:1 ette, kaotas siis kohe oma pallingugeimi, kuid tegi teise ja otsustava murde kaheksandas geimis. Lõpuks sett eestlannale 6:3.

Kanepi lõi viis ässa, tegi neli topeltviga ja realiseeris 11-st murdepallist neli. 11 ässa löönud Maria sai vaid neli murdevõimalust, kuid suutis need kõik ära kasutada.