Donat Masingut tuntakse Eesti tenniseelus eelkõige meie tippmängija Andres Võsandi talendi avastajana ja esimese treenerina. Noorpõlves oli Donat Masing ka ise päris hea tennisist, ta mängis Rakveres oma ema, kohaliku spordikooli direktori Olga Masingu juhendamisel. Kuid sõjaväkke siirdudes jäi tennisemäng katki ning pikka aega töötas Donat Masing maaparandustehnikuna.

Just väikese Andres Võsandi avastamine tõi Masingu uuesti tennise juurde ning ta hakkas Rakveres tööle treenerina. Tema erakordset omakasupüüdmatust näitas fakt, et kui Andres Võsand kasvas piisavalt heaks mängijaks, loovutas Masing õpilase Harri Neppile, kes hakkas tulevast tippmängijat juhendama Tallinna Spordi Internaatkoolis (praegune Audentes) juba paremates tingimustes.
Samal ajal jätkas Donat Masing edukat tööd Rakveres. Tema käe all võrsusid mitmekümne aasta jooksul paljud Eesti tipptasemel mängijad, näiteks Enn Võsand, Randar Veispak, Sten Lume, Rain Rõigas, Marit ja Marek Marksoo, Siim Tuus, Hendrik Inno.

Donat Masing oli Eesti Tennise Liidu auliige ja Rakvere linna aukodanik. Eesti tennis ei unusta kunagi tema erakordset panust ala arendamisse.