Avaringis sai 20-aastane Kontaveit mäletatavasti 6 : 4, 6 : 4 jagu kauasest Slovakkia esinumbrist, paari aasta eest Austraalia lahtistel meistrivõistlustel finaali ja mullu veerandfinaali jõudnud Dominika Cibulkovàst (WTA 57.)

16 parema seas kohtus eestlanna 28-aastase Erraniga, kes alistas avaringis 6:1, 3:6, 6:4 Magdelana Rybarikova (WTA 88.). Varasemalt Kontaveit ja Errani kohtunud polnud, kuid turniiril esimest asetust omaval itaallannal Eesti tennisisti vastu väga sõnaõigust ei tekkinudki ja nii teenis Kontaveit üpriski kindla 6:1, 6:3 võidu. Kokku kestis matš 54 minutit.

Kontaveidi kindel võit on veelgi muljetavaldavam, arvestades fakti, et Errani on triumfeerinud paarismängus kõigil neljal suure slämmi turniiril ja jõudnud ka üksikmängus korra (Prantsusmaa lahtistel 2012. aastal) finaali. Üksikmängus on Errani karjääri kõrgeim koht WTA pinge­rivis viies.

Veerandfinaalis kohtub Kontaveit maailma 104. reketi Nicole Gibbsiga, kes alistas täna kaasmaalanna Christina McHale'i (WTA 61.). Sealjuures oli kahe ameeriklanna kohtumises seis 7:6, 6:7, 3:0, kui McHale Gibbsi eduseisult vigastuse tõttu loobumiskaotuse andis.