Algselt pidi matš algama meie aja järgi kell 7 hommikul, kuid vihmasaju tõttu viidi mäng sisetingimustesse ja seal sai Kontaveidi-Švedova duell alata kella 9 paiku.

Mängu alustas teravamalt kohe eestlanna, kes esimeses geimis vastase pallingu murdis ja kättevõideldud edu enam käest ei lasknudki.

Teises setis jäi Kontaveit 2:4 kaotusseisu, kuid siis suutis ta taas vastase servi murda ja peagi seisis tablool 4:4 viigiseis. Kuna viik püsis jalul päris lõpuni, oli 6:6 seisult vaja kasutusele võtta kiire lõppmäng. Seal näitas kindlamat kätt Eesti esireket, kes 7:5 võiduga nii teise seti kui kogu matši enda kasuks kallutas.

Mängu lõpuks sai eestlanna kirja 5 serviässa, samuti tegi ta 4 topeltviga. Švedova samad näitajad olid vastavalt 1 ja 2.

Järgmises ringis kohtub Kontaveit Saisai Zhengiga (WTA 72.), kes võitis avaringis maailma kuuenda reketi, tšehhitari Petra Kvitova vastu avaseti 6:2. Liikumisega selgelt raskustes olnud Kvitova otsustas teist setti mitte mängima tulla, loovutades matšivõidu Zhengile.

Omavahel on Zheng ja Kontaveit kohtunud kahel korral. 2014. aasta Wimbledoni kvalifikatsioonis oli numbritega 6:1, 6:2 võidukas eestlanna, mullu Guangzhous sai tulemusega 6:1, 7:6 (11) võidu Zheng.

Enne matši:

Kontaveit pääses põhitabelisse otse, Švedova pidi selleks läbima kvalifikatsiooniringid. Švedova näol on tegemist kogenud 28-aastase tennisistiga, kes oma karjääri parematel päevadel asus maailma edetabelis 25. kohal. 2008. aastal Kasahstani kodakondsuse saanud naine on võitnud ühe WTA turniiri ning jõudnud Prantsusmaa lahtistel meistrivõistlustel veerandfinaali.