Kanepi ülipika (190cm) Usbekistani sportlasega varem mänginud polnud. Suure Slämmi turniiridel on 26-aastase Amanmuradova parimaks tulemuseks tänavune French Openi kolmandasse ringi jõudmine.

Kolmandas ringis kohtub Kanepi serblanna Jelena Jankovic´iga, kellele ta French Openil tasavägises mängus kaotas. Jankovic alistas teises ringis horvaat Mirjana Lucici 6-4, 3-6, 6-2.

Mängu käik:

1. SETT

Kanepi murdis kohe alustuseks vastase pallingugeimi ja asus juhtima 1-0. Suurepärane algus!

Enda servi hoidmisega oli raskusi, aga ka see õnnestus. Pikale veninud geimis tegi Kaia kaks topeltviga. Kohe otsa sai teist korda murtud aga Amanmuradova servigeim ja Kanepi ees 3-0.

Fantastiline algus Kaialt ja seis avasetis juba 4-0! Kohtumise algusest kulunud 17 minutit. Kui nii edasi läheb, siis vastane kaua piinlema ei pea.

Kolmas kord järjest võtab Kanepi vastase servigeimi ja juhib 5-0.

Lõpuks oma servil tuleb esimene komistus kui Kanepi jääb taha 0-30 ja 15-40 ning Usbekistani sportlane saab silma pähe. Seisuks 5-1.

Vastane hakkab tasapisi jalgu alla saama, võites esimest korda ka oma pallingugeimi. Kanepil oli kasutada ka üks settpall, kuid punktiks seda vormida ei õnnestunud. Vähemalt esialgu. Seis Kaia kasuks 5-2. Pool tundi mängitud.

Esimene sett käes numbritega 6-2! Kanepi võitis 32 punkti vastase 24 vastu.

2. SETT

Kanepist aasta vanem Amanmuradova läks ette 2-0. Kõigepealt oli kindel oma servil ja murdis kohe otsa Kaia pallingu.

Õnneks ei lase Eesti esireket kaotusseisust end eriti häirida ja murrab kiirelt pallingugeimi tagasi. Seis 1-2 ja Kanepi hakkab servima.

Kanepi on taas kindluse leidnud, oma mängu peale surunud ja juhib 3-2. Tahaks väga loota, et hoogu jätkub nüüd seti lõpuni.

Oma serv taas käes ja neljas geimivõit järjest. Kanepi on sammumas US Openi kolmanda ringi suunas. Edu teises setis 4-2.

Millise geimi Kanepi enda kasuks pööras?! Ülipikaks veninud geim, ei tea mitmendalt murdepallilt lõpuks Kaiale ja seis on 5-2. Vastane on teinud 7 topeltviga Kanepi kahe vastu. Kohtumist mängitud üks tund ja 15 minutit.

Ei saa veel mäng läbi. Vastane murrab tagasi ning seis 5-3. Kanepi jäi oma servil taha 0-30 ning 15-40 ja sellest seisust enam välja tulla ei õnnestunud. Aga ei hullu midagi!

Kergelt ei saa tippturniiridel midagi. Amanmuradova näitab võitlejaloomust ja võtab veel ühe geimi tagasi. Seisuks 5-4. Küll oleks hea kui saaks nüüd oma servil mängule joone alla tõmmata.

Tehtud! Kaia Kanepi on US Openi kolmandas ringis tulemusega 6-2, 6-4.