Kontaveidi jaoks oli see karjääri esimene võit Wimbledonis. Eelneval kolmel korral langes eestlanna konkurentsist juba avaringis.

Kontaveit alustas matši kindlalt ning läks avasetis kiirelt 3:0 juhtima, aga lasi vastasel kaks geimi järjest võita. Eestlanna aga esimeses setis hispaanlannale rohkem geimivõite ei andnud ning sai 6:2 võidu.

Teise seti algus aga ei olnud nii kindel ning Kontaveit jäi Arruabarrena vastu 1:2 taha. Kuid eestlanna murdis kahel korral järjest vastase pallingu ja oli kindel ka enda servigeimil. Vahepeal oli seisuks ka 4:4, kuid mängu lõpp kuulus täiesti Eesti esireketile.

Järgmises ringis läheb Kontaveit kokku venelanna Daria Kasatkinaga kes oli 6:2, 6:4 üle hiinlannast Shuai Zhangist.

Mängu matšpall:

Tänase mängu statisika:

ENNE KOHTUMIST:

„Eelmisel nädalal mängisin Eastbourne’is hästi. Loodan, et suudan siin hoida sama joont, olla agressiivne ja enesekindel. Eks vastasel on täpselt samasugused mõtted. Tuleb raske matš,” ennustas tänavu Miami turniiril maailma edetabeli esikümne mängijat Madison Keysi võitnud Arruabarrena esmaspäeval. „Olen kindel, et agressiivsem mängija võidab. Kui suudad agressiivne olla, on ka enesekindlust piisavalt. See määrab tulemuse.”

Kuigi Eesti esireketiga Arruabarrena varem kohtunud pole, on ta Kontaveiti mängu oma silmaga korduvalt näinud. „Tean, et ta on sel aastal väga hästi mänginud, võitis äsja murul WTA turniiri. Temaga kokkuminek tähendab rasket ja ebamugavat esimese ringi matši,” kinnitas hispaanlanna.

Delfi Sport toob Anett Kontaveiti mängud Wimbledoni turniiril lugejateni otseblogi vahendusel.