"Võtsime uudise vastu rahulikult. Mis seal ikka, loos on loos. Tuleb mängida sellega, kes vastu antakse," suhtus Karjus eesootavasse rahulikult.

Mänguks maailma esireketi vastu on Karjus oma õpilast varem ette valmistanud vaid korra, 2011. aastal, kui Kaia Kanepi alistas Tokyos kolmandas ringis taanlanna Caroline Wozniacki. Üle mõelda ja analüüsida Karjuse sõnul ei tasu, eelkõige tuleb Tsurenkol keskenduda ikka enda mängule.

"Vastane on teada - ta servib hästi, tagakäelt lõikab, võtab võrgust palju ette. Kvaliteetne mängija. Hea väljakutse. Aga usun, et päris ühte auku see mäng ei lähe, loodan ja arvan, et tuleb päris põnev heitlus," sõnas Karjus. "Selge see, et midagi lihtsat seal ei ole, aga kindlasti tekivad Lesial omad väiksed momendid ja need tuleb ära kasutada."

Karjuse sõnul on Bartyt avaringis võibolla ehk tõenäolisemgi võita kui kolmandas ringis. "Suur areen ja esimese ringi mäng, mis tippmängijatel on tihtipeale raskeks kujunenud ning Barty ise on viimasel ajal üsna rabe olnud," põhjendas ta.

Tsurenkoga koostöö pikkust Karjus hetkel ennustada ei osanud. Siiani on kõik kenasti sujunud, edasised plaanid pannakse paika pärast Australian Openit. 5.-8. jaanuarini peaks Tsurenko mängima Tallinnas Ukraina naiskonnaga Fed Cupil. "Pidime need asjad üle rääkima, kui Australian Open läbi saab. Siis arutame, kuhu jõudnud oleme ja kuidas asjad sujuvad. Praegu on hästi sujunud," lisas Karjus.
Elan ise 17. korrusel. Hommikuti silmad natuke kipitavad. On tunda, et päris õige see asi ikka ei ole.
Silver Karjus

Tsurenko ja Karjus on Melbourne'is trenni teinud juba kümme päeva. Metsatulekahjudest tingitud suitsu ja sudu on Karjuse sõnul tunda, kuigi täna näitas ilm pisut paranemise märke.

"Elan ise 17. korrusel. Hommikuti silmad natuke kipitavad. On tunda, et päris õige see asi ikka ei ole," ütles ta. "Täna oli väga hea ilm, eile aga hästi raske - oli vihma, tuult ja päikest, päeval 37 kraadi sooja, õhtul 17-18. Tuul ja vihm lükkab tavaliselt selle sudu laiali."

Kontaveidil on Bencici vastu head šansid

Kaia Kanepi ja Anett Kontaveidi loosiõnne peab Karjus "normaalseks". Kanepi ootab oma vastast kvalifikatsioonist ning võib teises ringis kokku minna 25. paigutusega venelanna Jekaterina Aleksandrovaga, kes võitis möödunud laupäeval turniiri Shenzhenis. Kontaveiti ootab edu korral asetatud mängijatest kolmandas ringis ees maailma seitsmes reket Belinda Bencic.

"Aleksandrovaga läheb Kaial keeruliseks. Nägin teda Hiinas. Ta mängib päris hästi ja lööb veel kõvemini palli kui Kaia ise. Kaia on muidugi näidanud, et kui tal hästi välja tuleb, võib ta võita ükskõik keda," sõnas Karjus.

"Anett on praegu heas hoos. Loodetavasti talle jalg enam muret ei tee (viimasel turniiril Adelaide'is lasi ta mängu ajal parema jala tagareie kinni teipida - toim). Anett peaks esimesest ringist läbi tulema ning teises ringis läheks tal Veronika Kudermetovaga mänguks. Anett oleks selles matšis väike favoriit ja usun, et ta tõmbab ka sealt võidu välja. Bencic on väga põdur olnud. Shenzhenis kaotas ta veerandfinaali [Daniele Collinsile] kindlalt ja eile langes ka Adelaide'is konkurentsist. Šveitslanna pole praegu mingit erilist muljet jätnud, aga uuel nädalal on juba uus mäng ja seal võib kõike juhtuda."

Kuula ka Australian Openi tabeli teemadel arutanud "Matšpalli" podcasti!
1x
00:00