Kontaveit alustas kohtumist kindlalt, murdis vastase pallingu ja läks juhtima 3 : 0. Ent siis sai Watson samuti mängu käima ning läks tõsiseks ja võrdseks tenniseks. Kontaveidil oli võimalus esimene sett kiires lõppmängus endale kallutada, ta juhtis 5 : 2, kuid siis hakkas eksima ning kaotas 5 : 4.

Teine sett oli võrdne, kuni Kontaveit murdis vastase pallingu ja too tagasi murdis. Siis sai Kontaveit tigedaks ning kuigi Watson andis endast parima, polnud tal enem sõnaõigust. Teine sett 6 : 4 ja otsustav juba 6 : 2 Kontaveidile.

Kolmandas ringis kohtub Kontaveit ameeriklanna Shelby Rogersiga.

"Olen võidu üle väga rõõmus ja selle üle, kuidas mängisin. Oli väga raske matš, aga ma võitlesin ja rippusin mängu küljes ega andnud alla. Võitlesin iga punkti pärast," sõnas Kontaveit mängujärgses intervjuus.

Kontaveit lisas, et kolmanda ringi matš ameeriklanna Shelby Rogersi (WTA 57.) vastu tuleb samuti väga raske. "Ta on väga hea mängija ja lõpetas eelmise hooaja võimsalt. Loodetavasti taastun tänasest ära ja olen võitluseks valmis."

ENNE MÄNGU:

Avaringis valgevenelanna Aliaksandra Sasnovitši (WTA 92.) 7:5, 6:2 alistanud Kontaveiti ootab teises ringis ees britt Heather Watson (WTA 60.). Kontaveiti ja Watsoni kohtumine on kavas John Cain Arena väljaku teise matšina. Esimene mäng Andrei Rublevi ja Thiago Monteiro vahel algab Eesti aja järgi kell 3 öösel.

Kontaveit on oma teise ringi vastasega kohtunud viis korda ja teda kolm korda võitnud. „Ta on stabiilne mängija, kel pole megasuurt äralööki, aga ta teeb kõike korralikult. Tähtis on keskenduda oma mängule ja olla agressiivne,” sõnas Eesti esireket, kes mullu jõudis Australian Openil veerandfinaali.