"Olen sõnatu, naeratus ei taha näolt kaduda," kõlab kauaaegse Eesti esireketi rõõmuhõise pärast võidukat 3. ringi matši Naomi Osaka üle. "Vastane mängis väga hästi, mina hakkasin teises setis kiirustama, kuid kolmandas unustasin möödunu ja energia tuli sisse. Proovisin mängida pikemaid punkte ja sain sellega enesekindluse tagasi. Mängu lõpus võisid otsustada kogemused. Jaapanlanna ei servinud enam nii tugevasti ja mul oli lihtsam tõrjuda. Hoidsin närvi külmana ja sellega see võit tuli," kirjeldas Kanepi väljakul toimunut.

"Olen tegelikult isegi üllatunud, et suutsin paari kuuga nii heale tasemele jõuda. Trennis toimisid asjad kenasti, aga raske oli uskuda, et ka võistlustel enda mängu nõnda üles leian. Samas pole mul pingeid peal ja vabana mängin ikka paremat tennist. Veerandfinaali vastase Daria Kasatkinaga olen korra kohtunud, aga ei tea tema praegusest mängust midagi. Vaatame, mis saama hakkab. Olen juba praegu ennast ületanud," tajub suurte kogemustega Kanepi hetkeseisu väga hästi.

Aga loodetavasti liigset rahulolutunnet veel ei ole. Kui sportlane on võidusoonel, hea laine peal, tuleb rauda taguda nii kaua kui võimalik. Mine tea, millal selline suurepärane moment jälle kätte tuleb.

Ja ärme WTA reitingupunktidest ning auhinnarahadest üldse räägi. Iga ringiga lähevad need nüüd topelt või midagi sinna kanti. "Õite magus," ütleks selle peale Toots.