Eestlastest pälvisid vabapääsmed värske Eesti meistrivõistluste finalist Markus Kerner (ATP 1409) ning USA-s ülikoolitennist mängivad Marek Marksoo ning Armand Levandi. Neljas wild card vahetati augusti alguses toimuva Jurmala ITF turniiri korraldajatega. Tänu ATP edetabelikohale on põhiturniirile otse pääsu taganud nii Eesti meeste esireket Jürgen Zopp kui ka äsjane Eesti tennisemeister Vladimir Ivanov.

Nordecon Openi kvalifikatsiooniturniir mängitakse 13.-14. juulil, põhiturniir toimub 15.-20. juulil. Kõik mängud toimuvad Tondil TERE Tennisekeskuses aadressil Sõjakooli tn 10. Kõikidel võistluspäevadel on sissepääs pealtvaatajatele tasuta.

Turniiri korraldaja on US Tenniseakadeemia ning nimisponsor Nordecon. Võistlust toetavad Lancia/Jeep/Silberauto, Tondi Elukvartal/Pro Kapital, Bauer Veetehnika, Seiko, PAF, BaltCap, Energate, Quattromed HTI, Dimes mahlad, Tallinna linn, Eesti Kultuurkapital ja Hasartmängumaksu Nõukogu. Koostööpartnerid on Tere Tennisekeskus, Eesti Tennise Liit, Babolat, Saku, USS Security, Cafe Anzelika, Tallink Hotels, Päevaleht, ning ERR Spordiportaal.