Mõlemad mängud toob otsepildis huvilisteni Delfi TV ja Inspira telekanal.

Esimesena tuleb meie mängijatest väljakule Kontaveit (WTA 23.), kes kohtub kell 3 varahommikul (kohalik aeg 12.00) Grampians Trophy turniiri 7. väljakul 35-aastase ameeriklanna Bethanie Mattek-Sandsiga (WTA 339.).

Karjääri parimatel päevadel 30. edetabelireal olnud Mattek-Sands on tuntud ennekõike hea paarismängijana. Üksikmängus ta WTA tasemel turniirivõiduni pole jõudnud, paarismängus aga suisa 27 korda, sealhulgas viiel korral suurtel slämmidel. 2017. aastal oli ta ka paarismängu WTA esinumber, hetkel 22. Kontaveit temaga varem kohtunud ei ole.

Mattek-Sands sai avaringis jagu tšehhitarist Barbora Strycovast (WTA 38.) 7:6 (3), 6:2. "Üritasin sellel mängul natuke silma peal hoida," rääkis Kontaveit pärast enda 6:1, 6:3 võitu ameeriklanna Christina McHale'i (WTA 82.) üle. "Ta mängis väga agressiivselt, tuli väga hästi võrku. Ta on üks parimaid paarismängijaid. Ta servib korralikult ning pani Strycova päris palju surve alla, kasutas lühikesi palle ja üldse erinevaid olukordi hästi ära."

Kanepi veerandfinaalmäng tšehhitari Karolina Muchova (WTA 27.) vastu on kavas Melbourne Parki 3. väljaku neljanda matšina. Sel väljakul tehakse mängudega algust kell 2, kui areenile astuvad mehed turniirilt Great Ocean Road Open.

Vahetult enne Kanepi ja Muchova matši peavad oma veerandfinaali maailma esireket, rumeenlanna Simona Halep ja venelanna Jekaterina Alexandrova (WTA 33.), kelle võitja läheb kokku Kanepi-Muchova duellist edasipääsejaga. Teisest tabelipoolest on kolmandal väljakul teise mänguna kavas belglanna Elise Mertensi ja ukrainlanna Elina Svitolina veerandfinaal, mille võitja läheb poolfinaalis kokku Irina Begu - Naomi Osaka matši võitjaga.

Kanepi ja Muchova pole samuti teineteisega varem kohtunud. "Ta mängis vahetult enne mind samal väljakul. Ma isegi ei teadnud, et tema vastu lähen, kui ma võidan. Natuke vaatasin seda mängu. Kuna ma pole temaga varem mänginud, siis ei ole ma kursis," lausus Kanepi täna pärast venelanna Darja Kasatkina (WTA 71.) alistamist.

Kanepi matši algust pole võimalik täpselt öelda, sest see sõltub eelmiste mängude käigust. Kui mängud väga pikaks ei veni, võiksid Kanepi ja Muchova kõige varem platsile pääseda kell 6.30, kuid sellist algusaega ennustasime ka tänasele Kanepi mängule. Lõpuks pääses ta väljakule alles 9.45.

Neljapäeval loositakse ka 8. veebruaril algava Australian Openi üksikmängude põhitabelid.