Naiste finaalis olid vastamisi esimese paigutusega 22-aastane Ganna Poznihhirenko Ukrainast ja temast neli aastat noorem kaasmaalane Zarytska. Üle kahe ja poole tunni kestnud matšis oli ukrainlannade vahel pinget palju. Esimese seti võitis Zarytska 6:4, teine sett läks sama tulemusega Poznihhirenkole. Otsustavas setis osutus paremaks nooruke Zarytska 6:3.

18-aastasele Anastasia Zarytskale oli see esimene sellise tähtsusega turniiri võit. Eelmisel kuul Tšehhis toimunud 10 000 dollarisel turniiril jõudis ta samuti finaali, kuid kaotas seal Lenka Jurikovale Slovakkiast. Tänavu on Zarytska väärtuslikke mänguvõite saanud veelgi. Aasta alguses Australian Open noorteturniiril jõudis ta näiteks kolmandasse ringi.

Eestlaste jaoks on huvitav fakt see, et Pärnu turniiril oli Zarytska esimese ringi vastaseks meie tulevikulootus kahel viimasel aastal Eesti meistriks kroonitud Maria Lota Kaul, keda ta võitis 6:3, 6:3.

Teise trofee Merko Estonian Openil sai Zarytska paarismängus. Tema paariliseks oli Emily Arbuthnott Suurbritanniast, kelle ta üksikmängu poolfinaalis konkurentsist välja tõrjus. Võidu saavutasid nad Jekaterina Kazionova ja Deniza Marcinkevica üle 6:4, 7:5.

Meeste finaalis olid vastamisi Alberto Brizzi Itaaliast ja Mikelis Libietis Lätist. Esimene sett oli ülitasavägine, tõelises punkt-punkti heitluses jäi peale Libietis 7:6(6). Ka teine sett kulges sama rada ja jõuti samuti kiire lõppmänguni. Libietis läks selles 6-3 ette ja neljas matšpall tõi tabloole võidu 7:6(6), 7:6(6).

24-aastane Mikelis Libietis on eestlastele tuttav. Kolm aastat tagasi tuli ta kahekordseks Estonian Openi võitjaks, kusjuures paarismängu võit tuli koos Markus Kerneriga. Möödunud aastal jõudis ta üksikmängus teise ringi, kus tuli vastu võtta kaotus Vladimir Ivanovilt. Tänavusel turniiril lülitas ta teises ringis konkurentsist välja Kenneth Raisma.

Meeste paarismängu finaalis võitsid Michal Dembek / Jan Zielinski Poolast tasavägises mängus Venemaa paari Vladimir Poljakov / Jevgeni Tjurnev 7:5, 7:5.