"Loomulikult tubli, et 16 hulka jõudis. Väga kõva saavutus! Ta ületas end igatahes!" tunnustas Tamla endist hoolealust.

33-aastane Kanepi (WTA 88.) kaotas täna endast viis aastat nooremale horvaatlannale Petra Marticile (WTA 31.) kaks ja veerand tundi kestnud põnevuslahingus 7:5, 2:6, 4:6. Slämmidel viiendal katsel neljandast ringis kaugemale jõudnud Martici vastane on kaheksa parema seas 19-aastane tšehhitar Marketa Vondrousova, kes lülitas täna konkurentsist Läti esireketi Anastassija Sevastova.

"Närvide mäng. Kogu mäng oli ülinärviline. Mõlemad alustasid ärevalt. Kuni 3:2-ni mõlemalt poolt ainult lihtvead. Pärast seda mängukvaliteet natuke paranes, aga üleüldiselt oli mängupilt pigem kehvapoolne," analüüsis Tamla, kes jälginud tänavust French Openit kodumaalt teleri vahendusel.

"Lõpuks otsustasid mängu saatuse paar üksikut geimi. Tooksin välja kolm kohtumist enim mõjutanud faktorit. Esiteks nägid mõlemad, et neil on hea võimalus veerandfinaali pääseda. Teiseks ilm - palav ja tuuline. Kolmandaks suur väljak - kui sa sellistel väljakutel pidevalt ei mängi, võimendab see omakorda närvilisust."

Turniiri favoriidiks peab Tamla tiitlikaitsjat, maailma kolmandat reketit Simona Halepit, kes võtab homme peaväljakul vastu elu turniiri tegeva 18-aastase poolatari Iga Swiateki. Martici võimalustesse laupäeval karikas pea kohale tõsta Tamla ei usu.

"Pärast tänast on raske öelda, et Martic siit lõpuni võiks minna, eriti kuna ta pole varem kunagi veerandfinaalis mänginud. Minu jaoks on Halep ikkagi kindel favoriit. Ashleigh Barty (mängib homme Sofia Keniniga - toim) on viimasel ajal samuti hästi mänginud, aga liiv ei tohiks olla tema lemmikkate. Anisimova (kohtub homme Aliona Bolsovaga - toim) avaldab ka muljet, aga päris turniiri võitmiseks tundub ta veel liiga noor olevat."

Märten Tamla oli enne French Openi algust ka podcasti "Matšpall" saatekülaliseks, kus rääkis muu hulgas, kuidas WTA karussellis treenerite otsimine ja palkamine käib (kuula alates 37:18)!

1x
00:00