Kontaveidi maratonmatši Delfi TV-s kommenteerinud Margus Uba sõnul jäi võit tegelikult esimesse setti, kus Kontaveit realiseeris kaheksast murdepallist vaid ühe. Kahes geimis oli ta vastase pallingul 40:0 ees, kuid lasi võimaluse käest. "Vesninad tasub kiita - mida raksem oli seis, seda täpsemini, paremini ja keskendunumalt ta mängis. Anett tegi murdepallide mängimisel trobikond tõrjevigu ning kinkis pealtnäha venelannale lihtsaid punkte, aga Vesnina mängis neid samuti hästi ja resultatiivselt," rääkis Uba.

Kiidusõnu jagus Ubal ka Kontaveidile: "Kui mõned apsud välja jätta, on mängupilt hea ja lootustandev. Naiste tennises ühe mängu peale 12 ässa lüüa on korralik tulemus. Tagajoone pallivahetusi ja ta enamjaolt domineeris. Otsustavas setis Kontaveit väsis nii füüsiliselt kui vaimselt. Oli üks valus geim, kus ta alateadlikult lootis, et kui esimese servi kasti saab, tuleb sealt hõlpsaid punkte, aga kaotas geimi nulliga. Kõik punktid läksid ühte auku: esimene serv kasti, vastaselt korralik tõrje ja Anetilt esimese löögi viga.

Kui neli suurt slämmi kokku võtta, võib kahetseda kurba loosiõnne (Australian Open - Garbine Muguruza, French Open - Venus Williams, Wimbledon - Barbora Strýcová). Ühtegi võitu ta ei saanud ja edetabelis tuleb nüüd kerge tagasilöök, aga ta ei pea ennast halvasti tundma. Tennis ongi tõusude ja mõõnadega mäng. Ta on alles 20-aastane. Kui ta sellist mängu edasi näitab ja vigastusi ei tule, on tal veel suur karjäär ees. Pealegi pole see hooaeg veel läbi."

Mängu tipphetked:

WTA jooksvas edetabelis on Kontaveit hetkel 125. kohal, kahe nädala pärast selguv uus positsioon sõltub nüüd konkurentidest. "See koht on oluline selles mõttes, et kui sa esisajast välja kukud, pead hooaja lõpus piisavalt pingutama, et Australian Openi põhiturniirile peale saaks. Oleks vaja, et nüüd tervis peaks ja vigastusi ei tuleks," lisas Uba.

Kontaveit (WTA 90.) kaotas US Openi avaringis 30-aastasele Vesninale (WTA 20.) kaks tundi ja 25 minutit kestnud mängu 6:7 (4), 6:4, 3:6. Kokku oli tal kasutada 22 murdepalli, millest realiseerida õnnestus vaid neli. Mullu jõudis eestlanna New Yorgis kaheksandikfinaali.