Šokk-kaotuse pidi vastu võtma mullune finalist hispaanlanna Garbine Muguruza, kes jäi kahes setis alla maailma 124. reketile Jana Cepelovale Slovakkiast. Dramaatiliselt purustati brittide teise reketi Heather Watsoni unistused, kes kaotas 12-10 Annika Beckile Saksamaalt, vaatamata kolmele järjestikusele matšpallile otsustavas setis. Õhtu viimastes naiste mängudes oli lähedal veel üks sensatsioon, kui 18-aastane horvaatlanna Ana Konjuh omas maailma kolmanda reketi Agnieszka Radwanska vastu kolme matšpalli. Nelja aasta tagune finalist suutis siiski täbarast olukorrast auga välja tulla ja autasuks oli koht 32 parema hulgas.

Meestest esimene esikümne mängija väljas

Meeste üksikmängu teise ringi kohtumistes saadeti täna laulukoori esimene esikümne mängija. ATP edetabeli kaheksas number austerlane Dominic Thiem pidi kolmes kiires lõppmängus tunnistama vasakukäelise Jiri Vesely (Tšehhi, ATP #64) paremust. Turniiri teine asetus šotlane Andy Murray jäi avasetis Yen-Hsun Lu (Taipei, ATP # 76) vastu küll servimurdega 1-3 kaotusseisu, aga seejärel sai Murray oma mängu korralikult käima ja loovutas kuni kohtumise lõpuni sellest seisust Lule vaid vaevalised 3 geimi. Samamoodi said oma ülesannetega kenasti hakkama David Goffin, Richard Gasquet, Marin Cilic, Kei Nishikori, Grigor Dimitrov, ja Milos Raonic.

Turniiri neljas päev tõi kinnitust, et Jean-Julien Rojer ja Horia Tecau tänavu Wimbledonis meeste paarismängus tiitlit ei kaitse. Hollandi-Rumeenia paari edasise teekonna sulgesid avaringis Jonathan Marray ja Adil Shamasdin.

Reedene maiuspala – Wawrinka versus Del Potro

Täna on väljakul juba oma kolmanda ringi kohtumistes tabeli ülemise poole kõrgeimad asetused Novak Djokovic ja Roger Federer. Päeva kõige oodatum etteaste – ja esimene mäng – on kahtlemata meeste teise ringi Stan Wawrinka ja Juan Martin Del Potro vaheline mõõduvõtt. Omavahel on varem kohtutud viiel korral, võitudega 3-2 jubib argentiinlane. Del Potro viimane kaotus Wawrinkale pärineb aga just Wimbledoni murult, samas on sellest möödas juba 8 aastat. Mõlemad mehed paistavad olevat heas vormis, seega andku aga tuld ja parem mees võitku!

Naisteturniiril on lõpetamata veel mõned teise ringi mängud, neist huvitavamas võtab turniiri kahekordne võitja Petra Kvitova vastu tugeva venelanna Ekaterina Makarova. Kaks vasakukäelist on omavahel kohtunud 7 korda, nelja võiduga on juhtimas tšehhitar, aga viimase omavahelise mängu tänavu kevadel kallutas enda kasuks 28-aastane venelanna. Maailma esireket Serena Williams võtab teises ringis vastu kaasmaalanna Christina McHale'i.

Margus Uba mängupäevale ette vaatav kommentaar ilmub Wimbledoni turniiri ajal igapäevaselt. Wimbledon 2016 on Eestis nähtav Starmani vahendusel Eurosport 2 kanalil nii kaabelvõrgus, üle õhu leviva signaali vahendusel ning ka arvutites ja nutiseadmetes.