Eelturniiril ja kvalifikatsioonis kokku kuus kohtumist võitnud ATP edetabeli alles 772. number Willis oli põhiturniiri avaringis alistanud äärmiselt emotsionaalses kohtumises Leedu esireketi Ricardas Berankise settidega 3-0. Veelgi erakordsema atmosfääri lõi Willis eile Wimbledoni peaväljakule. “Marcus tõi endaga väljakule kaasa meeletu koguse energiat ja mängida tema vastu oli äärmiselt värskendav. Nautisin täna väljakul igat hetke,” polnud läbi aegade parim meestennisist pärast kohtumise lõppu oma vastase kiitmisega kitsi. “Olin selliseks emotsionaalseks kohtumiseks valmis, keskendusin nagu top 50 mehe vastu. Willise mängutase seda lausa nõudis!”

Kuigi mängu võitjas ei tekkinud kordagi kahtlust, elas Willis tänasesse erilisse miljöösse suurepäraselt sisse. Võitluslikud punktid, osavad löögid ja triumfeerivad žestid laia naeratuse saatel käisid Willisega kaasas terve kohtumise vältel. Pärast viimast punkti seisvate ovatsioonide saatel sai tennisepublik näha tõeliselt džentelmenlikku käepigistust ja embust kahe tänase staari vahel. “Thank you very much!” võis Willise huultelt välja lugeda kui oli Federeri käest tunnustavad õnnitlused saanud.

Pärast pealtvaatajate tänamist käsi taeva poole tõstetud nagu tema oleks mängu võitnud, tõmbas Willise nägu korraga väga tõsiseks. Nagu välk selgest taevast tabas teda teadmine, et selline sündmus eales enam ei kordu. Tänased hetked mõistagi iial ei unune, usun, et ka Federeril mitte. Vaatamata sajule paistis täna Wimbledoni peaväljakul päike täpselt poolteist tundi…

Margus Uba eelmist päeva kokkuvõttev ja mängupäevale ette vaatav kommentaar ilmub Wimbledoni turniiri ajal igapäevaselt. Wimbledon 2016 on Eestis nähtav Starmani vahendusel Eurosport 2 kanalil nii kaabelvõrgus, üle õhu leviva signaali vahendusel ning ka arvutites ja nutiseadmetes.