"Mängin sel nädalal üle pika aja WTA turniiril Stuttgardis, kus alustan kvalifikatsiooniturniirilt. Mängupaus on olnud pikk ja mul on hea meel ennast taas võistlustingimustes proovile panna.
Aga. Viimase pooleteise aasta jooksul olen erinevate viirushaiguste tõttu teinud mitmeid lühemaid ja pikemaid pause. Olen andnud lugematu arv analüüse ja pidanud aru erinevate arstidega. Nüüd on selge see, et tipptasemel konkureerimiseks vajalikul määral ma trenni teha ja võistelda enam ei saagi," alustas Kanepi.

Ta jätkas: "Keda huvitab täpsem diagnoos, siis tegemist on Epstein Barr’I viirusega, mis pingelistes situatsioonides ägeneb ja on mul põhjustanud ka mononukleoosi. Seega pean juba kandadest tingitud minimaalset trenni ja võistlemise koormust veelgi vähendama. Unistada võib, aga annan aru, et tippu tagasi arvatavasti sedasi toimetades enam ei jõua. Kuna ma ei kujuta täpselt ette, mil määral mängida saan, siis mingit konkreetset võistluskalendrit ja eesmärke mul edaspidi polegi."

"Võtan ühe turniiri korraga ja proovin mängust rõõmu tunda. Eks siis jooksvalt ole näha, kuidas mu tervis ja emotsionaalse seisund vastu peavad ning mis tasemel suudan mängida ja kas see mind rahuldab. Päris lõpetada ma aga ka veel ei taha. Esialgu plaanin lihtsalt nautida seda mängu, eks siis ole näha kas mängin enda lõbuks elu lõpuni või mitte," lõpetas Kanepi enda postituse.

Kanepi Kontaveit

Mängin sel nädalal üle pika aja WTA turniiril Stuttgardis, kus alustan kvalifikatsiooniturniirilt. Mängupaus on olnud pikk ja mul on hea meel ennast taas võistlustingimustes proovile panna. Aga. Viimase pooleteise aasta jooksul olen erinevate viirushaiguste tõttu teinud mitmeid lühemaid ja pikemaid pause. Olen andnud lugematu arv analüüse ja pidanud aru erinevate arstidega. Nüüd on selge see, et tipptasemel konkureerimiseks vajalikul määral ma trenni teha ja võistelda enam ei saagi. Keda huvitab täpsem diagnoos, siis tegemist on Epstein Barr’I viirusega, mis pingelistes situatsioonides ägeneb ja on mul põhjustanud ka mononukleoosi. Seega pean juba kandadest tingitud minimaalset trenni ja võistlemise koormust veelgi vähendama. Unistada võib, aga annan aru, et tippu tagasi arvatavasti sedasi toimetades enam ei jõua. Kuna ma ei kujuta täpselt ette, mil määral mängida saan, siis mingit konkreetset võistluskalendrit ja eesmärke mul edaspidi polegi. Võtan ühe turniiri korraga ja proovin mängust rõõmu tunda. Eks siis jooksvalt ole näha, kuidas mu tervis ja emotsionaalse seisund vastu peavad ning mis tasemel suudan mängida ja kas see mind rahuldab. Päris lõpetada ma aga ka veel ei taha. Esialgu plaanin lihtsalt nautida seda mängu, eks siis ole näha kas mängin enda lõbuks elu lõpuni või mitte :)..........................................After quite a long break, I will play this week in Stuttgart’s tournament where I’ll start from qualifications. I’m exited to play again and lets see how well it goes. But. During last 18 months I have had shorter and longer breaks due to different illnesses. There has been countless number of tests and consultations with myriad of doctors. It is plain and simple that I’m not able to practice and play as much as it is needed to be competitive in the highest level. To be more specific - Epstein Barr virus is what is bothering me and will show up during stressful situations. It has also caused mononucleosis. So, as I had already quite minimum practice-competition schedule due to my heels, now it looks like I have to tune it down even more. One can dream but it is quite clear to me that competing at the absolute top level is not possible with such minimal preparation. I do not know exactly how much I can play, therefore I do not have a specific competition schedule nor goals for this season. I will play one tournament at a time and try to enjoy my game. It is to be seen whether I can stay healthy, how I feel emotionally, what level I can achieve and will that satisfy me or not. For sure I do not want to end my career at this point. The plan forward is to enjoy my game as much as I can with all the limitations and then we’ll see if I play tennis forever or not :)Posted by Kaia Kanepi on 12. aprill 2016. a.