Eesti Tenniseliidu peasekretär Allar Hint sõnas Delfi Spordile, et rahaliselt ei oleks see toetus Kaia Kanepit edasi aidanud, kuid tunnustava preemia mõttes oleks see rahaeraldus olnud meeldiv.

"Kuna Kaia on viimasel ajal hästi mänginud ja tänu sellele ka suuri auhinnarahasid saanud, siis see väike riiklik stipendium ei oleks tema jaoks suurt rolli mänginud. Samas kurb. Preemiana heade tulemuste eest oleks see olnud meeldiv," rääkis Hint, kelle sõnul küsis tenniseliit lisaks Kanepile toetust ka Maret Anile ja Jürgen Zoppile.

Kultuuriministeerium jagab riiklikke spordistipendiume lähtuvalt rahvusvahelistel tiitlivõistlustel saavutatud tulemustest ning sportlase professionaalsele suhtumisele seatud eesmärkidesse. Ministeerium ei soostunud kommenteerima, kas tennise Grand Slam turniire, kus Kanepi on kahel korral järjest veerandfinaali jõudnud, peetakse rahvusvahelisteks tiitlivõistlusteks.

Kultuuriministeeriumi asekantsler spordi alal Tõnu Seil põhjendas Kanepi rahata jätmist asjaoluga, et talle kevadel juba eraldati toetust.

"Tasub meenutada, et Kaia Kanepi sportlaskarjääri toetamiseks eraldati sel kevadel riigi poolt 200 000 krooni ja tänaseid tulemusi vaadates on see otsus end igati õigustanud," põhjendas Seil.

Kaia Kanepi on varem intervjuudes tõdenud, et ei majanda end veel tennisega ära: "Ise saavad  hakkama ikkagi vaid esikümne mängijad, sest tennis on väga kallis ala. Minu aasta eelarve on 3-4 miljonit. See on üsna miinimum, millega hakkama saada."

Spordistipendiumi said 58 sportlast

Raha saanud 58 stipendiaati esindavad 27 erinevat spordiala, seadusejärgsete stipendiumide maksmiseks kulub teisel poolaastal kokku 840 000 krooni.

5000-kroonise kuustipendiumi saavad kettaheitja Gerd Kanter, suusataja Andrus Veerpalu ning sõudjad Tõnu Endrekson, Jüri Jaanson, Allar Raja ja Kaspar Taimsoo.

Stipendiumi suurusega 3000 krooni kuus saavad judoka Martin Padar, kergejõustiklased Ksenija Balta ja Mikk Pahapill, purjetaja Deniss Karpak, sõudja Kaisa Pajusalu ning ujuja Kardo Ploomipuu.

2000-kroonise stipendiumi saavad allveesportlased Nikolai Tover  ja Galija Sattarova, jalgrattur Grete Treier, judokad Grigori Minaškin ja Künter Rothberg, karateka Lauri Mengel, kergejõustiklased Anna Iljuštšenko, Märt Israel, Maris Mägi ja Andres Raja, kulturismi ja fitnessi sportlane Liisa Otsus, käsipallur Uku-Tanel Laast, laskesuusatajad Eveli  Saue ja Roland Lessing, laskesportlane Veera Rumjantseva, maadleja Epp Mäe, maletajad Ottomar Ladva ja Triin Narva, orienteeruja Tõnis Erm, poksija Ainar Karlson, purjetajad Karl-Martin Rammo, Marjaliisa Umb ja Elise Umb, sulgpallur Raul Must, suusatajad Peeter Kümmel ja Jaak Mae, taekwon-do sportlane Eduard Ištšik, tennisist Jürgen Zopp, triatleedid Marko Albert ja Aleksandr Latin, tõstesportlane Leho Pent, iluuisutaja Jelena Glebova, ujujad Martti Aljand, Triin Aljand, Martin Liivamägi ja Jane Trepp, veemotosportlased Lembit Aaslav-Kaasik ja Rasmus Haugasmägi, vehklejad Julia Beljajeva, Irina Embrich, Erika Kirpu, Nikolai Novosjolov ja Nelli Paju, vibusportlane Reena Pärnat ning rannavõrkpallurid Rivo Vesik ja Karl Jaani.