ATP edetabelipunkte Siimaril tänase seisuga polegi, ITF-i edetabelis on kuus korda Eesti Davis Cupi koondisse valitud 22-aastane tennisist alles 2514. kohal.

15 000-dollarilise auhinnafondiga Paf Openil alistas Siimar järjepanu kolm vastast. Viimane võit rootslase Simon Freundi (ATP 695.) üle tuli sõna otseses mõttes läbi valu, sest eelviimases geimis oli ta vigastanud kubemelihast. Pärast meditsiinilist pausi ja riietusruumis teipimas käimist vormistas ta oma pallingugeimiga 6:1, 3:6, 6:1 võidu.

Väga väärtuslikuks peab Siimar ka teise ringi võitu koduse konkurendi, Prantsusmaal Patrick Mouratoglou akadeemias harjutava Kristjan Tamme (ATP 727.) üle, kelle ta alistas 6:3, 6:7 (5), 6:3.

"Iseenesest oli hea nädal. Ma ei läinud turniirile hullude ootustega peale, vaid läksin lihtsalt mängima. Välja tuli üks paremaid turniire, mida ma olen kunagi teinud," õhkus Siimarist veel tänagi siirast rahulolu. "Väike pettumus oli, et vigastada sain, aga võtan eelmisest nädalast kaasa palju positiivset. Olin terve nädala suhteliselt stabiilne."

Kõige rohkem jäi Michigani ülikooli tudeng rahule oma serviga. "Kaotasin turniiri jooksul vaid kaks või kolm oma servigeimi. Väga palju lihtsaid punkte vastastele ei andnud. Kõik mu vastased olid tagakäega oluliselt kehvemad kui eeskäega ning ma sundisin neid tagakäega lööma. Surusin oma stiili ja taktika vastastele peale, mida nemad ei suutnud," analüüsis Siimar.

Kubemelihase vigastuse tõttu pidi Siimar nelja parema seas andma loobumisvõidu venelasele Jan Sabaninile (ATP 517.). Samal põhjusel jäi poolikuks tema teekond koos kaksikvenna Kristoferiga paarismängus, kus pärast avaseti 5:5 seisu läksid edasi Vladimir Ivanov ja Sabanin, kes kaotasid finaalis Johannes Seemanile ja Siim Troostile.

"Sabanin pani mu kohe liikuma. Mina äkilisi liigutusi teha ei saanud ning ka servimine oli valulik," nentis Siimar, kes ennustab oma vigastuspausi pikkuseks kolme nädalat.

Täna rääkis Siimar Delfiga värskelt jõusaalist tulnuna. Ideaalmaailmas oleksid Siimarid praegu USA-s ülikoolis, kus on käsil sügissemestri treeningperiood. Õppida saavad nad õnneks veebi vahendusel. Plaan on tagasi üle lombi lennata jaanuaris.

"Tulime märtsi alguses tagasi ja ebakindla olukorra tõttu selleks poolaastaks tagasi ei läinudki. Lähme tagasi kevadsemestriks, kui algab võistlusperiood. Arvatakse, et võistlused ikka toimuvad, kuigi ka USA-s püstitavad koroonanumbrid iga päev rekordeid. Online'is õppimine töötab korralikult. Kõik tunnid on Zoomis. Õppejõud räägivad sama asja, mis kohapealgi. Trenni teeme sama palju, kui tiimikaaslased USA-s. Siin on veidi isegi parem ja paindlikum treenida - saame siis harjutada, kui tahame. USA-s on teatud ajad, millal tohime väljakut kasutada," rääkis Siimar.

Kodumaal veedetud aeg - Eestis treenib ta Davis Cupi kapteni Ekke Tiidemanni juhendamisel - on Siimarile mängijaarengu mõttes suureks kasuks tulnud ning möödunud nädal Pärnus oli selle ehedaks tõestuseks. "Muidugi tekitab see motivatsiooni juurde. Oli lahe näha, et olen edasi läinud. Trennis on ikka vahel tunne, et mängid hästi, aga väga tihti pole see võistlustel avaldunud," lisas Mattias.

Sel nädalal toimub Eestis traditsiooniline aastalõpu Masters turniir, kus ka Mattias Siimaril plaanis osaleda oli. Paraku jääb see võistlus vigastuse tõttu vahele. Mängud toimuvad 12.-14. novembrini. Mängupaika ja tabeleid veel väljas ei ole.

Vennad Siimarid käisid eelmisel aastal ka "Matšpalli" podcastis. Kuula, millist elu nad USA ülikoolis elavad!
1x
00:00