Eile belglannale Elise Mertensile (WTA 13.) 3:6, 1:6 kaotanud Kontaveit hoidnuks edasipääsulootused elus, kui oleks täna loovutanud Görgesile alla nelja geimi. Seega teadis eestlanna juba teises setis 1:2 kaotusseisu jäädes, et tänane mäng jääb talle sel nädalal viimaseks.

Kaks tundi ja 8 minutit kestnud matši jooksul lõi Kontaveit 5 serviässa ja tegi 2 topeltviga, Görgesil kogunes ässasid 4 ja topeltvigu 5. Kontaveit realiseeris 9-st murdepallist 5, Görgesil tekkis murdevõimalusi sama palju, kuid ära kasutas ta neist vaid 3.

Tänase võiduga teenis Kontaveit auhinnarahadena 118 800 dollarit. WTA edetabelisse lisatakse Kontaveidile ühe võidu ja ühe kaotuse eest kokku 160 punkti.

"Väga raske ja tasavägine mäng oli. Mängisin esimeses setis ise väga kindlalt, tema esimene serv ei läinud nii palju sisse. Teist setti alustas tema tugevamat ja servis paremini. Otsustav sett oli tasavägine. Suutsin teda paar korda murda ja tähtsal kohal enda servi hoida - arvan, et see oli täna võti," kommenteeris Kontaveit.

Eestlanna usub, et eilne mäng, mis siis et kaotatud, aitas tal tänaseks paremini valmis olla. "Üks peetud mäng aitas võibolla harjuda kõigega, olla mul rohkem kohanenud kui mu vastane," lisas ta.

Görges ja Mertens mängivad homme Roosi nimelise alagrupi võidu peale.

Kõiki WTA eliitturniiri matše näitab otsepildis TV Play Sports.