Kuigi Kontaveit langes Madridi tippturniiril üksikmängus juba avaringis ja loovutab seega edetabelis 110 punkti (mullu jõudis ta samal turniiril kolmandasse ringi), siis ei pruugi sellega kaasneda kohaloovutust ka järgmise nädala tabelis, sest tema lähim jälitaja Qiang Wang pudenes Hispaania pealinnas samuti juba avaringis.

Küll aga ohustavad Kontaveidi kohta šveitslanna Belinda Bencic (WTA 18.) ja prantslanna Caroline Garcia (WTA 22.), kes on Madridis pääsenud teise ringi ning võivad edasise edu korral saada kokku rohkem punkte kui meie esireketil.

Mullune poolfinalist Garcia peaks Kontaveidist möödumiseks Madridi turniiri võitma. Bencic, kes eelmisel aastal Madridis ei osalenud, jätab Kontaveidi selja taha, kui jõuab poolfinaali.

Suurima tõusu (+12) WTA esiviiekümnes tegi täna kreeklanna Maria Sakkari (karjääri parim koht 29.), kes võitis läinud nädalal Marokos Rabatis toimunud WTA turniiri, alistades seal finaalis 2:6, 6:4, 6:1 Suurbritannia esinumbri Johanna Konta, kes kerkis kuus kohta. Sakkari uus edetabelikoht on 39., Kontal 41.

Jürgen Zopp tõusis ATP edetabelis kaks kohta ja asub 178. positsioonil.

Naiste tipus muutusi polnud. WTA edetabelit troonib jaapanlanna Naomi Osaka, juhtides tšehhitari Petra Kvitova ja rumeenlanna Simona Halepi ees.

ATP edetabelis täitus kokku 250. nädal maailma esinumbrina serblasel Novak Djokovici, teine on hispaanlane Rafael Nadal. Esikolmikust kukkus välja sakslane Alexander Zverev, vahetades kohad varem neljandal real olnud šveitslase Roger Federeriga.