Kontaveit on Kudermetovaga kohtunud varem kahel korral ja mõlemad korrad venelannale alla jäänud. Matšid jäävad küll alles aastasse 2015. (Moskva) ja 2018. ('s-Hertogenbosch) ehk ei ütle naiste tänase taseme kohta tuhkagi.

Kudermetova karjääri parim edetabelikoht on olnud 38., mille ta saavutas mullu veebruaris. Suurtel slämmidel on ta kõige kaugemale (3. ringi) jõudnud 2019. aasta French Openil. Eelmise aasta parima turniiri tegi ta jaanuaris Austraalias Hobartis, kus jõudis kolme võiduga poolfinaali. Veerandfinaalis sai ta loobumisvõidu hilisema Australian Openi finalisti Garbine Muguruza üle.

Kontaveidi ja Kudermetova matši võitja võib teises ringis kokku minna kasahhitari Jaroslava Švedovaga, kes ootab oma avaringi vastast kvalifikatsioonist.

Fotod Kontaveidi tänasest trennist:

Asetatud mängijatest (Kontaveidil endal on 10. asetus) tõotab Eesti esireketile kõige varem vastu tulla belglanna Elise Mertens (7. asetus; WTA 20.) kolmandas ringis ehk kaheksandikfinaalis.

Täna selgus, et paljude teiste nimekate mängijate kõrval on end turniirilt maha võtnud ka haigusele viidanud Amanda Anisimova (oli 14. asetus; WTA 30.), kelle koha sai turniiritabelis endale Ekaterina Alexandrova (WTA 33.).

Põhiturniiri mängudega tehakse Abu Dhabis algust kolmapäeval. Turniiri auhinnafond on 565 530 dollarit, esikoha võitja teenib 68 570 dollarit ning 470 edetabelipunkti.

Kontaveidi mängud Abu Dhabis jõuavad otseülekandes ka Delfi TV ja Inspira kanali vaatajateni.
1x
00:00