Esimene sett tuli Kontaveidile kätte vaevaliselt, 57 minutiga. Ta suutis kahel korral murdega juhtima minna, aga mõlemal korral tegi vastane servimurde tagasi. Otsustava servimurde tegi ta alles seti viimases geimis, kuigi rumeenlanna oli vaid kahe punkti kaugusel sellest, et sett kiiresse lõppmängu viia.

Teises setis, mis kestis 42 minutit, näitas Kontaveit kindlamat mängu ega andnud enam ühtegi oma servi ära. Vastase pallingu murdis ta kahes geimis.

Kokku tund ja 39 minutit kestnud mängu jooksul lõi Kontaveit kolm serviässa ja tegi neli topeltviga. Lihtvigu tegi ta 31 vastase 27 vastu, äralöökides jäi aga peale 31:11.

Järgmises ringis ootab Kontaveiti ees maailma kaheksas reket, tšehhitar Petra Kvitova, kes oli kindlalt 6:0, 6:4 parem hispaanlannast Lara Arruabarrenast (WTA 91.).

Kontaveit on Kvitovaga pidanud varem kaks kolmesetilist lahingut, kuid mõlemad kaotanud, viimati Madridi kaheksandikfinaalis numbritega 7:6 (4), 3:6, 3:6 ning eelmisel aastal Cincinnati avaringis 6:1, 6:7 (2), 3:6.