„Ma ei mänginud hästi, olin kuidagi krampis ega tundnud end vabalt,” tunnistas Kontaveit. „Sama oli ka turniiri esimese kohtumises. Kas ootasin endalt sel turniiril rohkem või mis, aga vabadust mängus polnud.”

Kontaveit tõi välja kaotuse põhjused. „Olin passiivsem, Sasnovitš seevastu kindlam ja ta mängis ka otsustavaid punkte paremini. See saigi otsustavaks.”

Vastane sai ka vabamalt tegutseda, tõdes Kontaveit. „Ma lõin esimesi serve vähem sisse kui tavaliselt ja löökides polnud sellist intensiivsust, kui vabalt mängides. Ei oska öelda, kas Sasnovitš mängis tavapärasest paremini, aga mina mängisin kindlasti kehvemini.”

Mõistagi oli Kontaveit pettunud, et aasta esimene suure slämmi turniir nõnda ruttu otsa sai: „Mul oli hea võimalus, aga ei kasutanud seda ära.”

Kontaveit jätkab Austraalias paarismängus koos inglanna Harriet Dartiga. Nende esimese ringi kohtumise aeg pole veel teada.

Austraaliast tuleb Kontaveit koju, kust läheb mängima FedCupi. Seejärel ootavad ees turniirid Dohas, Dubais, Indian Wellsis ja Miamis.

„Kohe tulevad uued võistlused ja ma saan uued võimalused,” oli Kontaveit optimistlik.