"Raske nädal seljataga ja nõu pidades füsioterapeutiga otsustasime treeneriga Mallorca turniirist loobuda ja kehale puhkust anda. Järgmine turniir Wimbledonis," kirjutas Kontaveit Facebookis.

Kontaveit võitis eelmisel nädalal Hollandis kõrgetasemelise ’s-Hertogenboschi turniiri, kus pidas kokku viis matši. Eile avaldatud maailma edetabelis tõusis eestlanna karjääri parimale, 36. kohale.

Kontaveit ja ta hollandlastest abimehed reisisid küll Hollandist Hispaaniasse, kuid pidasid seal targemaks võtta puhkenädal. "Kahtlus Mallorca turniiril osalemise otstarbekuse osas tekkis eile, lõplik otsus loobumise osas aga täna hommikul. See oli füsioterapeudi selge soovitus," lisas Kontaveidi ema Ülle Milk Delfile.

"Fännid ei pea muretsema - Anett ei ole haige, vigastatud ega midagi sellist. Koormused on viimasel ajal olnud suured, mänge palju ja tekkinud kerge väsimus - enne Wimbledoni pidasid nad targemaks veidi rahulikumalt võtta. Ilmselt jääb Anett Euroopasse murule harjutama, mitte ei tule koju," ütles Milk.

Wimbledoni Suure slämmi turniir algab Londonis 3. juulil.