Anett Kontaveit kaotas teist nädalat järjest jaapanlanna Naomi Osakale, kes võitis teda US Openi tenniseturniiri kaheksandikfinaalis 6 : 3, 6 : 4.

Kolmes varasemas ringis vastastele ainult ühe seti loovutanud Kontaveit lõi tund ja 13 minutit kestnud matši jooksul kaks serviässa ja tegi kolm topeltviga, Osakal oli kahe võrra rohkema ässa puhul üks topeltviga vähem. Eesti esireketit vedas alt tema esimene serv, millest jäi väljakule 51%, vastase sama näitaja oli 71%.

„Vastane oli lihtsalt parem. Kontaveit oleks pidanud paluma jumalat, et Osakal ei õnnestuks esimene serv. Paraku ei tekkinud tal vastase servil terve mängu jooksul šanssigi. Tal endal polnud kuigi hea servipäev. Peale selle lahendas ta mõned olukorrad võrgu lähedalt või pealt pisut halvasti – need olid veel tähtsad punktid,” ütles mängu kohta tenniseekspert Alo Ojassalu.

Karjääri kolmandat slämmivõitu nooliv Osaka ise tõdes, et tegi Cincinnati turniiri veerandfinaalist, kus tal tuli Kontaveitiga madistada kolm setti, õiged järeldused: „Tulin väljakule õige suhtumisega ja püüdsin vastast rohkem kõigutada. Eelmises mängus andsin talle liiga palju võimalusi tempot dikteerida.”