Fed Cupi Heart Awards auhind antakse tennisistile, kes on näidanud riiki esindades tõelist julgust, esiletõusu ning on tõestanud oma pühendumust kogu võistkonnale. Juba 11. korda välja jagatava auhinna laureaat selgub rahvahääletuse tulemusel. Võitjale antakse rahasumma, mille ta saab annetada enda poolt valitud heategevusele.

Auhind jagatakse välja iga tsooni võitjale. Koos Kontaveitiga on Euro-Aafrika tsoonis nomineeritud veel Luksemburgi esindav Eleonora Molinaro (WTA 256.). Ameerika tsoonis on kandidaatidena üles antud mehhiklanna Fernanda Contreras Gomez (WTA 460.) ja paraguailanna Veronica Cepede Royg (WTA 156.). Aasia/Okeaania tsoonist kandideerivad auhinnale Sania Mirza (India) ja maailma juunioride edetabelis 14. kohta hoidev 16-aastane Priska Madelyn Nugroho (Indoneesia).

Lisaks neile on nomineeritud veel valgevenelanna Aljaksandra Sasnovitš (WTA 119.), kanadalanna Leylah Annie Fernandez (WTA 118.), hispaanlanna Carla Suarez Navarro (WTA 68.) ja lätlanna Anastasija Sevastova (WTA 43.), kes näitasid säravaid esitusi kvalifikatsioonimängudel.

Kontaveit võitis tänavu veebruaris koduse Fed Cupi Euro-Aafrika tsooni I grupi turniiril kõik üksikmängud. Play-offis Ukrainaga mängides seljatas Kontaveit tol hetkel maailma neljanda reketi staatust omanud Elina Svitolina (WTA 5.), ent mäletatavasti jäi Eesti siiski kokkuvõttes Ukrainale 1:2 alla.