Suuremates linnades saab nii harrastaja kui ka professionaal tegeleda tennisega väga heades tingimustes, mõnel pool lausa maailma tasemel. Need spordisõbrad, kes soovivad aeg-ajalt reketiga palli toksida, leiavad väljaku pea igast Eesti nurgast. Sügis- ja talvehooajaks on suuremates linnades siseväljakuid piisavalt, harrastajal võib olla aga keeruline mugavat aega leida, et pärast tööpäeva trenni teha.

Eesti Tennise Liitu kuulub ligikaudu 90 spordiorganisatsiooni, mis on seotud tennisega. Spordiregistri järgi on Eestis 6000 tenniseharrastajat. Selle võib Eesti Tennise Liidu (ETL) peasekretäri Allar Hindi sõnade kohaselt vähemalt kahega korrutada, kui lisada juurde need, kes mängivad tennist aeg-ajalt oma lõbuks, aga ei ole ühegi klubi nimekirjas.

ETLi peasekretär kinnitab, et inimeste soov tennist mängida on suur, väljakud on täis, neid tuleb pidevalt juurde ja tennisekeskustest uuritakse kogu aeg vabade aegade kohta.

Nii ETL kui ka kogenud tennisetreenerid usuvad, et tennis on väga olulisel määral populaarsust võitnud tänu meie tippmängijatele, kes on viimasel ajal pidevalt pildil olnud. Seetõttu on ka tennise meediakajastus suurenenud. Samuti loodavad treenerid, et tennis on sotsiaalse spordiala ja põneva mänguna samuti harrastajaskonda ja spordilapsi juurde kasvatanud.

Ala menukus läbi sportlaste

Kui laps, noor või täiskasvanu näeb televiisorist Anett Kontaveiti, Kaia Kanepit või Jürgen Zoppi mõnel olulisel turniiril edukalt osalemas, ei tähenda see, et kohe järgmistel päevadel on tenniseklubide telefonid kõnedest punased ja avaldatakse soovi trenni tulla, aga nende pildilolek mõjutab huvi kindlasti.

Ka Tartu MK tenniseklubi juhi ja peatreeneri Martin Karise arvates ei avalda meie tennisistide silmapaistvad tulemused maailmas spordiala menukusele ja harrastajate kasvule päevapealt mõju, kuid tema hinnangul on eestlaste edukus mõnel spordialal üks kõige suuremaid huvitekitajaid väikeses riigis. „Rohkem kui 10 aastat tagasi olime kõige suurem suusarahvas, 20 aastat tagasi korvpallirahvas just seepärast, et olime tollel ajal edukad,” avaldab treener veendumust.

Eesti esireket Anett Kontaveit on Evald Kree Spordimaailma (EKSM) kasvandik. Oma isa nimelise tennisekooli asutaja ja klubi peatreener Aita Põldma kinnitab, et nii Kontaveidi kui ka teiste kodumaa tennisistide edu on trennilastele suureks motivaatoriks. Kontaveit on EKSM-is kõigile suur eeskuju, tema turniiride ja tulemustega ollakse hästi kursis ning kõige tublimad tenniselapsed on temaga mängida saanud.