US Openil suurüllatuse valmistanud ning kvalifikatsioonist alustanuna lausa veerandfinaal jõudnud Kanepi tõusis tabelis 308 koha võrra kõrgemale ning leiab end nüüd esisaja veerelt - 110. kohalt. Eesti esinumber Anett Kontaveit hoolimata avaringi kaotusest suurt kukkumist läbi ei teinud, kuna mullusest polnud tal samuti head tulemust ette näidata. 21-aastane Kontaveit langes ühe koha võrra 30. reale.

Suured muutused toimusid ka WTA edetabeli tipus: uueks esinumbriks tõusis esimest korda oma karjääris hispaanlanna Garbine Muguruza, kes lõi troonilt Karolina Pliškova. Teisel kohal jätkab Simona Halep, kolmandaks tõusis Elina Svitolina. Pliškova jätkab neljandana.

Meeste tabelis tegi korraliku hüppe Alpheni turniiri võitnud Jürgen Zopp, kes lendas teenitud punktide toel 94 kohta kõrgemale ning leiab end uues tabelis 217. kohalt. Vladimir Ivanov tõusis kaks kohta ja on 422., Kenneth Raisma on maailma 730. number.

Meeste tabeli tippu jäi US Openil triumfeerinud Rafael Nadal, kes edestab teiseks tõusnud Roger Federeri ja Andy Murrayt. Neljandale kohale kerkis esimest korda karjääris noor sakslane Alexander Zverev, viiendaks tõusis Marin Cilic.