"Füüsiliselt oli päris raske mäng täna. Juba esimeses setis oli hing kinni, jalad olid rasked kogu mängu. Üldine tase tundus aga päris hea. Mul oli võimalusi, et võita, aga ta riskis mõnel tähtsal hetkel ja õnnestus," kõlas Kanepi selgitus pärast maratonkohtumist Katari pealinnas.

Avasetis jäi Kanepi 0:2 ja 1:3 kaotusseisu ja võitles end 4:4-ni tagasi, kuid loovutas siis valusal hetkel oma servi (4:5) ja kaotas seti 4:6.

Teises setis läks Kanepi ise 2:0 ja 5:2 ette ning võitis seti 6:3. Viimases setis haaras Halep 2:0 edu, kuid seisul 3:3 oli mäng jälle viigis. Kanepi läks ka 5:3 ette, kuid Halep võitles end tagasi 5:5 peale. Kuni kiire lõppmänguni hoidsid mõlemad oma servi.

Kiires lõppmängus juhtis Halep veel 5:3, kuid Kanepi võttis järgi 5:5-ni. Seejärel lõi Kanepi lameda eestkäelöögi üle väljaku ning Halep realiseeris esimese matšpalli võiduks.

Kanepi lõi kokku 6 serviässa Halepi 3 vastu, topeltvigu kogunes eestlannal 3 ja rumeenlannal 4. Kanepi võitis kokku 5 murdepalli 9-st, Halepil oli võimalus vastase servi murda tervelt 21 korral, kuid suutis realiseerida vaid 5 murdepalli.

Kanepi osaleb järgmisel nädalal WTA turniiril Dubais.