Kanepi kommenteeris otsustava seti kiiret lõppmängu, kus ta jäi 1:5 kaotusseisu, kuid suutis lõpuks 9:7 võita, järgmiselt: „Mõtlesin, et seis on 1:5 ehk mäng ei ole veel läbi, vaatame, mis saama hakkab. Ma ei andnud kordagi alla.”

Kanepi ei osanud öelda, kas ta alistas Schiavone tema parimate päevade tasemel või mitte. „Olen näinud paremat Schiavonet, kuid ma isegi olen paremini mänginud. Me kumbki ei mänginud oma parimat tennist. Mul oli lõpus lihtsalt natuke rohkem õnne,” ütles ta.

Järgmise kohtumise tõenäoliselt reedel pidav Kanepi kavatseb homme vaadata ka bulgaarlanna Tsvetana Pironkova (WTA 47) ja venelanna Svetlana Kuznetsova (WTA 19) matši, millest selgub tema veerandfinaali vastane.

„Vaatan nende matši, aga keskendun ikka rohkem enda mängule. Enesetunne ja palli tunnetus võiksid veel paremad olla, eksisin täna palju ründepallidel, mida ei tohiks enam korduda lasta,” sõnas Kanepi, tunnistades ka kerget väsimust. „Ajaliselt oli päris pikk mäng. Eks homme ole näha, kui valusad lihased on.”

Külmetushaigusest on Kanepi peaagu paranenud. „Tervis on enam-vähem korras. Nohu pole siiani ära läinud. Mingeid tõsiseid medikamente ma enam ei võta,” rääkis ta.