"Alates Brisbane'i turniirist olen olnud haige ega ole siiani terveks saanud. Nädal enne Australian Openit ei saanud korralikku ettevalmistus teha. Energialangus, väsimus, tühjus andsid tunda. Oleksin ka eelmistes ringides juba välja langenud, kui need oleksid pikemaks kujunenud, aga õnneks saatsin need kiiresti mööda," rääkis Kanepi Eesti ajakirjanikele.

"Tundsin täna, et ei jaksa väga pikki punkte mängida. Üritasin pallivahetused lühikesed hoida. Jalad ei olnud nii teravad ja enesetunne kõige energilisem. Eksisin palju, rütm läks sassi ja vastane mängis väga hästi."

"Esimese seti mängisin hästi, tema kehvemini. Teisest setist peale hakkas temal paremini minema ja mul oli omakorda raskem. Vastane hakkas hästi mängima ja ma ei saanudki lõpuni enam oma mängu sisse," lisas ta.

Kohe algavas Anett Kontaveidi ja Jelena Ostapenko mängus ei osanud Kanepi favoriiti nimetada. Selge see, et pöialt hoiab ta Kontaveidile, aga pikemaks analüüsiks ta valmis polnud. "Ma pole siin kummagi mängu näinud, ei oska öelda," sõnas Kanepi.

Kas Kanepi kolme nädala pärast Tallinnas toimuvale Fed Cupi turniirile tuleb, pole veel teada. "Oleneb sellest, kuidas ma ära taastun ja kui valmis ma olen. Võimalik, et tulen, võib-olla mitte," vastas ta.