WTA edetabeli hetke 142. numbri eemalejäämise põhjuseks on viirushaigus, mistõttu ei osalenud eestlanna ka Austraalia lahtistel. Vahepeal Kanepi küll ühe trenni kaasa tegi, kuid siis läks tema seis taas hullemaks ja seega otsustatigi arstiga nõupidamisel, et Eesti naiskonnaga ta Iisraeli ei sõida.

Naiskonna kapten Märten Tamla: "Kaia kahjuks ei saa teda juba mullu kimbutanud viirushaiguse tõttu FedCupi turniiril Iisraelis osaleda, Vahepeal oli ta seisund juba parem, kuid pärast selle nädala üht treeningut tundis Kaia taas nõrkust. Alguses oli eesmärk pääseda esiliigast edasi üleminekumängudele, nüüd peame olema rahul, kui suudame püsima jääda."

Kuna Kanepi eemalejäämise otsus tuli viimasel hetkel, siis koondisesse uut liiget ei kutsuta. Seega asub Eesti võistlustulle koosseisus Anett Kontaveit, Valeria Gorlatš ja Maileen Nuudi.

Meie esinumber Anett Kontaveit leidis, et Kanepi eemalejäämine on kahtlemata valus. Enda vormi hindas ta aga korralikuks: "Muidugi on kahju, et Kaia peab kõrvale jääma, aga sellegipoolest läheme võitlema ja mitte ette alla andma. Mina igatahes olen saanud pärast Australian Openit korralikult harjutada ja olen võitluseks valmis," lausus Kontaveit tänasel pressikonverentsil, kust Kaia Kanepi ise puudus.

Eesti kuulub tänavu Fed Cupil Euroopa-Aafrika tsooni I gruppi. 3.-6. veebruarini Iisraelis peetavatel mängudel selgub 14ne naiskonna seast kaks parimat, kes pääsevad edasi tugevamasse gruppi maailmaliiga üleminekumängudele, kaks nõrgemat langevad aga Euroopa-Aafrika tsooni II gruppi.

Alagruppide koosseisud on järgmised:

Grupp A: Rootsi, Ukraina, Portugal
Grupp B: Suurbritannia, Gruusia, Lõuna-Aafrika
Grupp C: Horvaatia, Türgi, Eesti, Iisrael
Grupp D: Ungari, Belgia, Bulgaaria, Läti