"Ikka on hea, kui saad palju mängida. Mul lasus suhteliselt suur võidukohustus. Õnneks sain hakkama," rääkis Zopp, kes finaalis alistas venelase Bogdan Bobrovi 6:4, 6:3.

Tänast mängu nimetas Zopp selle nädala üheks lihtsaimaks. Eesti esireketil oli kõrgeim paigutus, venelasel kuues asetus. "Mänguplaan oli selge. Ta lõikas palju tagakäe poolt, möödalööke ei sooritanud. Mul oli hea tegutseda. Teadsin iga punkti ajal enam-vähem, mida tegema pean. Maailma suurimaks saavutuseks seda võitu ei pea, aga sõprade ja pere ees võita on ikka hea tunne!" ütles Zopp.

Nädala raskeim lahing oli Zopi jaoks teise ringi kohtumine hea sõbra Kenneth Raismaga. "Igatepidi raske mäng. Sellel matšil oli nii palju pigestavaid aspekte, et meie mõlema puhul oli parimast tennisest asi kaugel. Närviline mäng. Minul lasus suurem võidukohustus. Olime mõlemad kurvad, kui tabelit nägime," sõnas Eesti esireket.

Pärnust läheb Zopp edasi Tampere Challenger turniirile, millele järgnevad sama kategooria turniiril Poolas Sopotis ja Saksamaal Augsburgis. US Openi kvalifikatsiooni pääsemise lootusi Zopp ei hellita, sest peagi lähevad tal tabelist maha eelmisel aastal samal ajal Šveitsis Gstaadis teenitud ATP 250 sarja poolfinaalkoha punktid. Zopp arvab, et isegi Challengeride põhitabelisse pääsemisega hakkab raskusi tekkima, kui tulemused lähinädalatel ei parane.

"Serv töötas sel nädalal normaalselt. Tagajoonemänguga ei ole hetkel väga rahul. Liiga palju praaki tuleb sisse. Olid mõned mängud, mis läksid liiga nibin-nabin. Lasin vastasel liiga mängus sees olla. Mingid momendid tulevad hästi välja, aga palju puterdan ka ära - see teeb hetkel olukorra ebakindlaks. Selline tunne, et iga hetk võib käest ära libiseda. Isegi täna võisin rahulikumalt hingata alles teise seti 5:2 eduseisul. Aga ega see kindlus muudmoodi tule kui mängudega. Usun, et astusin täna väikse nõksu edasi," lisas Zopp.

ATP Challengeri karussellil elab Zopp hetkel üle rasket perioodi. Viimati õnnestus tal ühel turniiril üle kahe mängu pidada märtsis Kanadas Drummondville'is, kus ta pääses veerandfinaali.