"Olen ka varem taolistes pikkades mängudes tunnetanud, et tihti jääb puudu vaimujõust matš enda kasuks pöörata. Võib-olla on see natuke ka eneseusu küsimus, mis on selle pika vigastuspausiga kannatada saanud. Loodan sellegipoolest, et see mäng oli jälle väike samm paremuse suunas," rääkis Zopp pool tundi pärast hispaanlasele alla jäämist Delfile ja Eesti Päevalehele.

"Algus oli minu poolt väga närviline ning esimese seti kaotasin kiiresti. Teises setis jäin 0:1 taha ning hakkas vihma tibutama, tuli 15-minutilne paus, kuid väljakult me ära ei läinud. Aga kuidagi rahunesin maha ja hakkasin pärast seda paremini mängima. Kaks ja pool setti mängisin väga hästi ja olin vastasest üle. Tal oli ka väike õlaprobleem, mistõttu ei saanud ta korralikult servida, see andis ka mulle energiat juurde. Aga lõpus pani ta jälle täiega."

Zopp tänas veel teda toetama tulnud ligi 30-40-pealist eestlaste seltskonda, kelle hulgas oli nii ta enda sõpru, sponsoreid kui ka tenniseliidu inimesi. Tribüünil oli ka Eesti tennisistide peasponsor Enn Pant ning Zopi sõnul kogu Tallinki juhatus. Kaia Kanepi, kelle mäng vihma tõttu neljapäevale lükati, puhkas juba hotellis.

"Mul oli kõvasti fänne. Selline tunne, nagu oleks kodus mänginud. Ligi 30-40 inimest toetas mind, paljud eestlased. Kõva koor oli taga. Supertöö nende poolt! Ma ei usu, et ma ilma nende toetuseta oleks viiendasse setti välja vedanud," rääkis Zopp.

Kanepi jätkab US Openi turniiri täna, kohtudes teises ringis 6. väljakul kell 18 noore slovakitari Anna Schmiedlovaga.