Kvalifikatsioonist alustas viis eestlast, neist kaks – Karl Kiur Saar (ATP 1133) ja Kristjan Tamm (ATP 1420) – pääsesid põhiturniirile. Siim Troost, Johannes Seeman ja Robin Erik Parts valikvõistlust ei läbinud.

Täna oli Saare vastaseks teise asetusega Louis Wessels (ATP 330), kes on sel aastal võidutsenud kolmel Futures turniiril, kirjutab Tennis.ee. Saar andis 20-aastasele sakslasele korraliku lahingu, kuid pidi siiski 3:6, 6:7 (5) kaotusega leppima.

Esimeses setis murdis Wessels neljandas geimis ja edu hoides võitis tulemusega 6:3. Teine sett oli tasavägisem. Saar kaotas kolmandas geimis oma pallingu, kuid võitles järgmises geimis murde tagasi. Uuesti murdis Wessels üheksandas geimis ja jälle viigistas Saar järgmises geimis. Sett lõppes kiires lõppmängus, kus Saar asus 4:2 juhtima, kuid kaotas lõpuks 5:7.

Kohtumine kestis poolteist tundi. Saar sai kirja ühe ässa, Wesselsi kontole kogunes viis ässa (neli esimeses setis) ja üks topeltviga. Murdepallidest realiseeris Saar kahest kaks ja Wessels üheksast kolm. Kogupunktisummas jäi peale sakslane 77:68.

Edetabelikohaga põhitabelisse pääsenud Vladimir Ivanov (ATP 730) kohtus avaringis 17aastase Soome tenniselootuse Otto Virtaneniga (ATP 871) ja sai üllatusena kindla 1:6, 1:6 kaotuse.

Eestlastest pääses üksikmängus edasi ainsana Tamm, kes eile alistas tasavägises duellis 21aastase šveitslase Patrik Hartmeieri (ATP 1301) 6:4, 5:7, 7:6 (4). Teises ringis on ta vastamisi 22aastase šveitslase Marc-Andrea Huesleriga (ATP 392).

Paarismängus on eestlastest konkurentsi jäänud Ivanov, kes paaris bulgaarlase Vasko Mladenoviga võitsid avaringis 7:6(3), 6:2 soomlasi Aleksi Lofman - Jussi Tiainen. Veerandfinaalis on vastasteks järgmine Soome paar Hermanni Tiainen - Ilari Vesanen, kes alistasid pingelises kohtumises Kristjan Tamm - Stanislav Poplavskyy 5:7, 6:4, 10:4.