Eesti Tennise Liidu presidendi ja ASi Tallink Grupp nõukogu esimehe Enn Pandi sõnul annab uue keskuse valmimine võimaluse tennise kandepinda Eestis oluliselt laiendada. “Ruumipuudus ega väljakurendi hind ei saa enam olla põhjuseks tennist mitte harrastada, oma broneeringukeskkonna avame juba augustis, väljakud detsembri keskel,” tähendas Pant.

ASi Infortar tütarettevõtte Inf Maja OÜ tellimusel valmiva Tallink Tennisekeskuse pindala saab olema 14 500 ruutmeetrit. Tennisekeskuse ehitab AS Merko Ehitus Eesti, kes on ühtlasi Eesti Tennise Liidu kuldsponsor.

Tallink Tennisekeskuse siseväljakute rajamisel pööratakse eraldi tähelepanu ruumi valgustusele ja akustikale ning ehituses kasutatakse heli neelduvaid materjale. Väljakute kohal kõrguv katus hakkab toetuma 25 meetri pikkustele sildadele, mis võimaldab vältida tugiposte väljakute vahel.

“Tallink Tennisekeskus on Infortari esimene investeering suurema projekti, 70 000 m² suuruse kaubandus- ja meelelahutuskeskuse Tallink City arendamisel. Peame läbirääkimisi võimalike rentnikega ning tegeleme eelarve kujundamise ja kooskõlastuste taotlemisega, investeerimisotsuse plaanime teha sügisel,” märkis ASi Infortar juhatuse esimees Ain Hanschmidt.

AS Infortar on 404 miljoni euro suuruse omakapitaliga investeerimisettevõte, mille tegevusvaldkonnad on laevandus, kinnisvara, hotellindus ja trükitööstus. Lisaks 38% osalusele AS-is Tallink Grupp kuuluvad ASi Infortar investeeringute portfelli ka ASi Eesti Gaas aktsiad ning ligikaudu 90 000 m² erinevaid hotelli- ja SPA kinnistuid Tallinnas ning üle 350 000 m² maad Tallinnas ja selle ümbruses.

AS Tallink Grupp on Läänemere suurimaid reisilaevafirmasid, mis on Eesti tennist läbi erinevate tippsportlaste ning Eesti Tennise Liidu toetanud ligi kümme aastat.