Lisicki, kes oma neljal Wimbledoni turniiril järjest French Open'i tiitlikaitsja välja lülitanud, murdis Kanepi esimeses setis esmakordselt kohe avageimis. Edasi suutsid mõlemad servigeimi hoida, kuni otsustava üheksanda geimini, kui Lisickil taas murda õnnestus ning avaseti 3:6 kaotus oli Kanepile tõsiasi.

Teises setis suutis Kanepi kolmandas geimis Lisickit murda ning eestlanna haaras 2:1 eduseisu. Kahjuks lasi Kanepi aga kohe vastu murda ning enam Lisicki tagasi ei vaadanud. Teine sett lõppes samuti 2:6 kaotusega.

Matš kestis tund ja 5 minutit. Kanepi lõi 4, Lisicki 3 ässa. Topeltvigu tuli Kanepil 3, Lisickil 4. Sundimata vigu kogunes Kanepile 23, Lisickile 19.

Gunnar Leheste Londonist:
"Kaia oleks pidanud 8. geimis pärast 4-3 seisu ära murdma, siis oleks hoopis teine lõpp olnud, aga Lisicki lõpetas selle geimi stiilselt ässaga. Hetkeline enesekindluse langus oli Lisickil vahepeal, aga ta taastas selle kohe väga kiirelt. Võrgumäng on Kaial ka nii nagu ta on, vahel tuleb superhästi välja, siis jälle on selline tunne, et miks sinna üldse ronib. Lisicki on ikka hoopis teisest puust vastane kui eelmised. Publikut on sama palju kui eile, naudivad vaatemängu, pallivahetused on ju tegelikult põnevad."

Gunnar Leheste Londonist: "Kardan, et teise seti kuues geim, kus Lisicki murdis tegi oma töö ära. Kaia lõi seal ilusa tagantkäe winneri täpselt joone peale 30:30, näha oli kohe... Aga Lisicki võttis ikka challenge'i. Mine tea, kas igaks juhuks proovimiseks või tahtis Kaia närvidel mängida. Aga siis lõigi Kaia järgmises pallivahetuses kohe auti ja Lisicki servimurre oli tehtud. Järgmist servigeimi hoidis ta kindlalt ja seis 5:2."


2010. aasta Wimbledoni veerandfinaalist pärineb Kanepi karjääri üks valusamaid kaotusi, kui ta jäi alla Petra Kvitovale, omades seejuures mängus viit matšpalli.

Lisicki asub hetkel maailma edetabelis 24., Kanepi 46. kohal.