Matši jooksul lõi Williams neli serviässa, Kontaveit vaid ühe. Topeltvigu kogunes mõlemal naisel neli. Kontaveit näitas vägevat äralöökide saldot, lüües neid 31 ameeriklanna 19 vastu. Lihtvigu tegi Kontaveit 31, endine maailma esireket 26. Kogu võidetud punktide arv oli eestlanna kasuks 81:78.

Avasetis jäi Kontaveit geimidega 0:3 kaotusseisu, kuid suutis 3:3 viigistada ning kiire lõppmänguni ameeriklannaga sammu pidada. Kiiret lõppmängu dikteeris Williams, kes võitis selle 7:5.

Teist setti asus Kontaveit 2:0 juhtima, aga jäi siis 2:4 taha. Taaskord võitis eestlanna siis kolm setti järjest ja läks 5:4 ja 6:5 ette, kuid sett läks jälle tie-break'i. Kontaveit oli kiires lõppmängus veel 4:3 ees, jäi 4:5 taha ja Williams lõpetas matši tagakäe äralöögiga.

Kontaveidi kommentaar

„Pettunud olen ikka, kaotus on kaotus, aga ma ei saa oma mängu üle nuriseda. Jõudsin mõlemas setis võidule nii lähedale, aga paar tähtsamat punkti läksid ikka talle. Miks, on väga keeruline öelda. Kerget pinget tunned sellistes mängudes ikka, aga ma ei arva, et see mingil moel segas või määravaks sai," rääkis Kontaveit telefoniintervjuus Delfile ja Eesti Päevalehele.

Kontaveit mängis Venus Williamsiga ka mullu US Openi neljandas ringis, kus kaotas kindlamalt 2:6, 1:6.

„Meie eelmisest kohtumises on juba üsna tükk aega möödas, aga kindlasti oli mina täna parem kui sügisel New Yorgis. Olin duelliks korralikumalt valmis ja teadsin, mida oodata," võrdles Kontaveit kahte mängu.

Kontaveit lisas, et pikk mängupaus - viimasest võistlusmängust on tal möödas üle kahe kuu, liiva peal mängis ta viimati aasta tagasi - teda täna kuidagi ei mõjutanud. "Olin valmis esimesest punktist peale," sõnas ta.

Koostöö uue hollandlasest treeneri Glenn Schaapiga on Kontaveidi sõnul talle ainult positiivselt mõjunud. „Tunnetan, et kasu on lühikese ajaga sündinud juba päris palju. Treeningud on väga meeldivad. Oskan praegu seda muutust näha küll ainult positiivses võtmes," ütles Kontaveit.

Williams kohtub järgmises ringis teise ameeriklanna Louisa Chiricoga, kes maailma edetabelis hoiab 78. kohta.