26-aastane Gulbis juhtis kohtumist settidega 2:1, kuid ei suutnud neljandas setis neljast matšpallist realiseerida ainsatki. Vaid 18-aastane Kokkinakis suutis seti kiire lõppumänguni viia ning seal juba selge 7:2 võidu võtta.

Viies sett kulges pikalt võrdses taktis, kus mõlemad mängijad suutsid oma pallingugeimi hoida. Seisul 6:6 oli Gulbis vastase servigeimi lõpuks võitmas, kuid tema varjatud matšpallil suutis Kokkinakis teha äralöögi, mis esialgu kuulutati autiläinuks, ent kotkasilma kasutamisel selgus, et pall oli kõige napimalt väljakupiiri riivanud. Kokkinakis suutis geimi mõni hetk hiljem ka võita.

Otsustava seti 14. geimis oli Gulbisel oma pallingul kasutada küll geimpall, ent lätlane tegi kaks topeltviga järjest ning seejärel ka lihtvea, kinkides matši võidu publiku meeletut poolehoidu kogenud Kokkinakisele.

Huvitaval kombel läheb Kokkinakis teises ringis vastamisi 27-aastase kaasmaalase Sam Grothiga (ATP 82.), kelle näol on tegemist samuti omamoodi nähtusega. Avaringis serblasest Filip Krajinovicist (ATP 97.) numbritega 6:3, 7:6(4), 6:4 jagu saanud Groth oli nimelt samaaegselt tennises tippu pürgimisele arvestatav Austraalia reeglitega jalgpallur. Nüüd keskendub ta siiski puhtalt tennisele.

Leedu esinumber Richardas Berankis (ATP 85.) edenes ainsa Balti meestennisistina teise ringi, alistades järjekordses põnevuslahingus numbritega 2:6, 6:4, 7:6(2), 6:7(6), 6:4 Hollandit esindava Igor Sijslingi (ATP 84.).