Noormehed uurisid Kontaveidilt, millist kuud tema fotod kaunistavad, mille peale Anett lõõpivalt vastas: "Mind polegi siin. Ei mahtunud ära. Tulemused polnud piisavalt head."

Tegelikult mahtus ikka küll. 24. detsembril sündinud Eesti esireket kaunistab mitmendat aastat järjest ikka jõulukuu plokki. Kõik fotod selles kalendris on üles võtnud fotograaf Jarek Jõepera, projektijuht ja eestvedaja on Riho Kallus.

Kontaveit ei lõpetanud küll hooaega nii kõrgel edetabelikohal nagu eelmisel aastal (91.), kuid tegi küllaltki tugeva aasta lõpu ja platseerub hetkel 109. positsioonil. Aasta magusaimaks võiduks peab ta endise esireketi Caroline Wozniacki alistamist juunikuus Nottinghami muruväljakul kaheksandikfinaalis, valusaimaks kaotuseks US Openi avaringi, kus tuli alla vanduda augusti lõpul 20. edetabelikohta omanud venelannale Jelena Vesninale.

"Loosiõnnega on, nagu on (kõikideks suurteks slämmideks sai ta avaringis vastu asetatud mängija - G.L.), aga kui tase tõuseb, saan ehk ka nende tugevamate vastu järjest paremini mängitud ja pööran need napid kaotusseisud võitudeks," avaldas Kontaveit lootust.

Zoppil (ATP 330.) paluti enda hooaja hinne panna. "Kaks," vallandas tagasihoidlik tennisist saalis naerupahvaku. "Ma ei hakka mingit nelja miinust panema. Pigem olgu kehv aasta, aga vaatan rõõmsalt tulevikku. Hooaja paremad mängud jäid viimasesse Stockholmi turniiri, kus sain jagu Sam Querreyst ja Benjamin Beckerist," rääkis Zopp.

Raisma, kellele 2016. aasta oli üleminekuhooaeg juunioride seast täiskasvanute turniiridele, peab aastat kordaläinuks. "Kõige jõudsamalt olen edasi arenenud füüsiliselt, lisaks on ka mäng agressiivsemaks muutunud. Samas on need ka kaks asja, mille pealt pean veel kõige rohkem edasi arenema," oli treener Andres Kuhi õpilane kriitiline. "Järgmisel aastal tahaksin panustada rohkem treeningutele, et oleksin valmis minema meeste tuurile ja seal mängima nendega kui võrdne võrdsega. Olen veel nendega võrreldes poisike."

Eesti tenniseliidu president ja AS Tallink Gruppi nõukogu esimees Enn Pant avalikustas, et Tallink toetab tuleval aastal Eesti tennist 450 000 euroga, millest lõviosa, 150 000 eurot saab endale tenniseliit. Kontaveidile on ette nähtud 100 000-eurone toetus, Zoppile 50 000, Vladimir Ivanovile 30 000, Raismale 25 000, Mattias Siimarile 10 000 ja kolmele mängijale - Kristofer Siimarile, Maria Lota Kaulile ja Maileen Nuudile 5000. 55 000 antakse jSEB Tallink Tennis Team noortele võistlustoetuseks.

Ivanov (ATP 501.) puudus pressikonverentsilt, kuna heitles samal ajal Soome ITF-i turniiril, kaotades poolfinaalis tasavägises mängus 6:7 (2), 4:6 kõrgeima paigutusega sakslasele Jeremy Jahnile (ATP 237.).