Loosimisega moodustati neli alagruppi, mille võitjad selgitavad play-off'ide tulemusel endi seast kaks parimat naiskonda, kes edutatakse järgmisel aastal Fed Cup sarja Euro/Aafrika II tsooni.

Grupis A mängivad Eesti, Armeenia ja Namiibia. Grupis B kohtuvad omavahel Kreeka, Moldova ja Küpros. Gruppi C kuuluvad Taani, Norra ja Madagaskar ning grupp D moodustus Iirimaa, Malta ja Islandi naiskondadest.

Alagrupi võidu korral kohtub Eesti naiskond play-off'is C-grupi võitjaga.

Eesti naiskond mängib FedCupil koosseisus Kaia Kanepi, Eva Paalma, Anett Kontaveit ja Tatjana Vorobjova.

Eesti naiskonna esinumber Kanepi ütles, et kuna ta pole ammu kodupubliku ees mänginud, on natuke ka ärevust hinges. "Ärevus on kindlasti suurem kui ühelegi teisele turniirile minnes. Kodupubliku ette on ikka ärev minna, aga mängus läheb see ruttu üle," rääkis ta.

Kanepit ootab kohe pärast Fed Cupi mänge järgmisel nädalal ees Doha turniir. "Väsimus võib seal natuke häirida, sest sõit sinna on päris pikk, aga eks see ole ka teistel samamoodi," arvas ta. Pärast Dohat ootavad teda ees turniirid Dubais, Acapulcos ja USA-s. "Kuni Wimbledonini on ajakava enam-vähem paigas."

Kuigi vastased on talle suures osas tundmatud, peab Kanepi Fed Cupi heaks võimaluseks, kus enne tähtsaid turniire kätt harjutada. "Kuigi see on natuke teise tasemega turniir, ei tähenda see alati midagi. Mõned aastad tagasi, kui Caroline Wozniacki oli esinumber ja ma võitsin teda Tokyos, olin just enne seda mänginud ITF-turniiril ja kaotanud ühele edetabeli 150nda koha tennisistile. Samas võitsin pärast seda esinumbrit – nii et sellisel puhul on raske öelda, kuidas läheb. Võistlus on ikka võistlus."

Eesti naiskonda juhendab kaptenina endine tipptennisist ja praegune treener Maret Ani. Eesti naistennisistidest enim Fed Cupi mänge pidanud Ani ütles, et praegu sobib talle pingil istumise roll väga hästi. "Kuigi me vastastest suurt midagi ei tea, usun, et teise alagruppi tõusmise šansid peaksid meil üsna head olema," kommenteeris ta loosimise järel.

Tere tennisekeskuses toimuvate võistluste algus on kolmapäevast reedeni kell 16.00. Laupäevased mänguajad selguvad reede õhtul. Piletid on saadaval Piletilevist või kohapeal.

Eesti kohtumine Namiibiaga toimub kolmapäeval kell 16.00 ning Armeeniaga reedel samuti kell 16.00.

Fed Cup on maailma suurim rahvusvaheline naiskondlik tenniseturniir, millest võtavad osa ligi 100 riigi võistkonnad. Kõrgeima asetusega on kaks maailma gruppi, millele järgnevad piirkondade kaupa jaotatud 3 tsooni – Lõuna- ja Põhja-Ameerika, Aasia/Okeaania ja Euro/Aafrika. Euro/Aafrika tsooni alagrupis on omakorda kolm gruppi, teistes kaks gruppi.

Eesti naiskonna edukaim sooritus Fed Cupil jääb aastasse 2010, mil jõuti kõrgeima maailmagrupi play-off'idesse pärast üheksat järjestikust võitu eelnenud alagruppides.