Esimese seti võitis Ani vähem kui poole tunniga 6-1. Kuigi edetabelikohas väga suurt vahet ei ole, siis kohtumise algus oli väga ühepoolne. Seti edenedes argentiinlanna mäng kosus, aga murdemomenti ei tekkinud.

Ka teises setis oli eestlanna paremus selge ja ülekaal vormistati võidunumbriteks 6-2.

Maret Ani on Eesti naiskonna läbi aegade edukaim liige. Mänginud Fed Cup turniiridel 11 aastat ja võitnud koos tänasega kokku 41 kohtumist (kaotusi 20). Üksikmängudes on Ani näitajad nüüd 19 võitu ja 16 kaotust.

Päeva teises matšis oli vastamisi meie esireket Kaia Kanepi (WTA 61) ja 17-aastane Paula Ormaechea (WTA 430). Avaseti võitis Kanepi kindlalt 6-1, kusjuures vastane sai kätte vaid kohtumise avageimi.

Teises setis oli mängu oluliselt enam. Lahendus tuli alles 12. pallingugeimis kui Kanepi murdis servigeimi ning sai võidu 7-5. Sarnaselt Maret Anile on Kanepi võitnud läbi aastate Fed Cup turniiridel 19 üksikmängu.

Eesti juhib seega pärast avapäeva 2:0, üldvõiduks piisab teisel päeval ühest matšivõidust.

Pühapäeval kell 11.00 alustavad esinumbrid ja seejärel mängivad naiskondade teised numbrid, millele järgneb paarismäng.

Argentina alistamine tähendaks Eesti naiskonnale pääsu maailma 12. tugevama hulka, kus järgmiseks vastaseks tuleks keegi järgnevate paaride kaotajatest: Prantsusmaa-USA, Serbia-Venemaa, Tšehhi-Saksamaa, Itaalia-Ukraina.