Eelmises ringis venelanna Jevgenia Rodina (WTA 78.) 6:3, 6:2 alistanud Kontaveit kaotas Mertensi vastu kohe oma esimese servigeimi ja jäi 0:2 kaotusseisu. Kolm järgmist geimi kuulusid aga eestlannale ning avaseti otsustava murde tegi Kontaveit eduseisul 6:5.

Teises setis olid mõlemad mängijad suurtes raskustes oma servi hoidmisega. 21-aastane Kontaveit pääses küll 5:2 juhtima, kuid leidis end peagi kaotusseisust 5:6. Mertens oma servigeimiga setti lõpetada ei suutnud, kuid kiiret lõppmängu valitses ta algusest peale, võites selle 7:2.

Otsustavas setis hoidis Mertens oma esimest pallingugeimi, kuid järgnevalt mängis Kontaveit märksa kindlamalt, võites kuus geimi järjest.

Eestlanna lõi täna kaks ässa, tegi lausa 10 topeltviga ning realiseeris 13-st murdepallist 10. Kontaveidi eakaaslasel oli kasutada 12 murdevõimalust, millest pooled ta kasutas ära. Mängu üldpunktide arvestuses jäi Kontaveit peale 99:92. Matš kestis tund ja 56 minutit.

Kontaveiti kohtub poolfinaalis kas valgevenelanna Aliaksandra Sasnovitši (WTA 108) või itaallanna Camila Giorgiga (WTA 98).