Eesti Rahvusringhääling omandas Pariisis toimuvate Prantsusmaa lahtiste meistrivõistluste teleõigusi vahendavalt MP&Silva KFTlt õigused Kaia Kanepi mängude näitamiseks tänavu Roland Garros'i väljakutel. Tennise maailma edetabelis 25. kohal asuv Kanepi on võitnud sel aastal kaks WTA turniiri, 2008. aastal jõudis ta Prantsusmaa lahtistel meistrivõistlustel veerandfinaali. Eelmisel aastal jäi Kanepi laeks Pariisi suurturniiril naiste üksikmängus kolmas ring.

Tenniseturniiri korraldajad vahendavad telepilti kokku viielt väljakult, mis peaks suure tõenäosusega tähendama ka esimeste ringide puhul Kanepi mängude jõudmise telepilti.

"Me ei saa olla veel kindlad, et Kaia Kanepi esimene kohtumine toimub ühel televäljakutest, kuid korraldajad annavad parima, et see nii oleks," lausus rahvusringhäälingu sporditoimetuse juhataja Marko Kaljuveer. "Meil on õigused Kaia Kanepi mängude näitamiseks turniiri algusest kuni lõpuni ja loodame, et Kanepi mängib Pariisis oma parimat tennist."

Prantsusmaa lahtiste meistrivõistluste loosimine toimub reedel, 25. mail. Seejärel selgub, millal alustab Kanepi naiste üksikmängu turniiri.

ETVs ja ETV2s kommenteerivad Kanepi mänge Anu Säärits ja Redt Reimal.