"Meie naiskonna koosseisus toimus muutus. Võin kahjuks kinnitada, et Caroline Wozniacki ei tule Tallinna," lausus Delfile Taani tenniseliidu pressiesindaja Michael Tannis Beck. Teatavasti oli Wozniacki eelregistreerimisel üles antud.

"Ametlik põhjendus on, et ta valmistub Doha turniiriks ja FedCup ei sobi ta plaanidesse," lisas Beck. WTA turniir Dohas algab 10. veebruaril ehk kaks päeva pärast FedCup'i Tallinna-võistluse lõppu - näiteks Eesti esireket Kaia Kanepi peaks eelinfo kohaselt osalema mõlemal jõuproovil.

Taani alaliidu esindaja tunnistas: "Muidugi oleme kurvad, aga mõistagi austame igati tema otsust. Nooremana esindas ta naiskonda sageli, aga nüüd pole alates 2011. aastast enam selleks võimalust leidnud. Ta pole seda välja öelnud, aga eks võib oletada, et rolli on mänginud ka koondise madalamasse liigasse langemine."

Beck lõpetas: "Ent vastavalt ITF-i (rahvusvahelise tenniseliidu - toim) reeglitele peab ta 2015. ja 2016. aastal FedCupile tulema, kui tahab 2016. aasta Rio olümpial osaleda. Loodame, et siis on ta kohal."

Endine maailma esireket, 23-aastane Wozniacki asub hetkel WTA edetabelis 11. kohal. Võrdluseks: Kanepi päralt on 24. positsioon.

FedCupi Euro-Aafrika III tsooni turniir 15 riigi osavõtul toimub 5.-8. veebruarini Tallinnas Tere tennisekeskuses. Alagrupid loositakse 4. veebruaril. Edasipääsu tagavad kaks paremat.

Eesti koosseisu kuuluvad Kaia Kanepi, Anett Kontaveit, Eva Paalma, Tatjana Vorobjova, naiskonna kapten on Maret Ani.