Meeste üksikmängus alustas USA-s õppiv Jaan Kononov GP-punktide puudumise tõttu kvalifikatsioonist, kuid nüüd on ta võitnud kolmandana asetatud Morten Ritslaidu ja täna mullust finalisti Marek Marksood 7:5, 6:0. Selles kohtumises piisas Kononovile vaid kindlast mängust, sest Marksoo eksis ise liiga palju. Samas pole Kononovi edenemine veerandfinaali suur üllatus, sest ta kuulus talvel Eesti Davis Cupi meeskonda.

Kaheksa parema hulka on jõudnud ka tituleerituim osavõtja, seitsmekordne Eesti üksikmängumeister, 41-aastane Rene Busch, kes alistas Jakov Tširkini 7:5, 6:1. Busch oli esimeses setis 3:5 taga, kuid mängis seejärel samas headuses, millega teda tunti 1990ndatel aastatel. "Vist neli aastat pole ma meistrivõistlustel osalenud, ent ma pole
ju ka loobunud, sest mullu tulin Eesti karikavõitjaks," rääkis Busch, kes tänavu hiilgas ka seenioride MMil poolfinaalipääsuga. "Mingeid eesmärke ma pole seadnud, püüan anda parimat. Ei usu, et füüsiliselt liiga kehvaks olen jäänud. Mäletan 1991. aasta US Openi veerandfinaali, kus 38-aastane Jimmy Connors heitles võrdselt Stefan
Edbergiga. Selline teadmine lisab indu."

Busch kohtub nüüd 15-aastase Martin Randperega, kelle pääsu veerandfinaali ei saa samuti üllatuseks pidada, sest tal vedas loosiga. Kiitust väärib noormees ometi. Teisena asetatud Markus Kerner alistas kindlalt Aleksei Bohani 6:1, 6:1 ja tiitlikaitsjast peafavoriit Vladimir Ivanov Bruno Loidi 6:0, 6:2.Kuid veerandfinaalis on Ivanovi vastane Armand Levandi, kellele ta mullu ainsana ühe seti loovutas.

Naiste üksikmängu keskseimas kohtumises võitis tunamulluste finalistide mängus Tatjana Vorobjova Kadi Ilvese 6:2, 6:4. Lisanna Pihlak alistas mulluse poolfinalisti Liisa Pajumetsa tänases tasavägiseimas mängus 6:2, 2:6, 6:4, kuid kindlate võitudega edenesid veerandfinaali tiitlikaitsja Eva Paalma, esimesena asetatud Julia Matojan ja äsja Tennis Europe U16 vanuseklassi turniiri võitnud Birgit Burk.

Paarismängus on jõutud juba ka veerandfinaalideni ning 43-aastane Piret Ilves püsib konkurentsis nii nais- kui ka segapaarismängus.

Homme alustavad ka esmakordselt ratastoolitennisistid oma meistrivõistlusi. Alagrupiturniiril osalevad 4 meestennisisti- Viljar Villiste, Mait Mätas, Urmo Voogla ja Valeri Falkenberg.

Mängud algavad neljapäeval, 4. juulil kell 12.00.
Vaata Eesti meistrivõistluste tulemusi siit