Kenneth Raisma (ATP 1014) kaotas tänases avamängus Kamil Majchrzakile (ATP 84.) 0:6, 2:6 ja Kristjan Tamm (ATP 886.) seejärel maailma 36. reketile Hubert Hurkaczile 1:6, 5:7.

“Noorematel poistel oli täna hea võimalus ennast proovile panna top 100 mängijate vastu ja näha, kus nad mänguliselt ise asetsevad nendega võrreldes,” põhjendas kapten Ekke Tiidemann oma valikut, vahendab Tenniseliit. “Ilm oli täna muidugi väga tuuline ja keeruline oli oma parimat näidata. Sellegipoolest mängis Kristjan väga võrdse teise seti ja andis tugeva lahingu Poola esinumbri vastu."

Kuna Poola oli üksikmängude järel matšivõidu juba taganud, otsustati paarismängust loobuda.

Alagrupiturniiril oli Eesti alistanud nii Põhja-Makedoonia, Montenegro kui Läti.

“Kindlasti oli turniir Eesti jaoks edukas, saavutati edasipääs, mis oli ka eesmärk,” ütles kohapeal Eesti koondisele kaasa elanud Allar Hint. “Vaatamata võrdsele grupile suutsid poisid näidata head tennist läbi nädala. Võime olla uhked nende üle!,” kiitis peasekretär.

Lisaks Eestile, Poolale, Kreekale ja Lätile kvalifitseerusid 2020. aastal toimuvale II grupi üleminekumängudele ka Aafrika III grupi turniiri võitnud Tuneesia ja Keenia. Vastasteks on Euro-Aafrika II grupi kaotaja-meeskonnad. Zimbabwe kaotas Rumeeniale, Maroko Leedule, Bulgaaria Lõuna-Aafrika Vabariigile, Egiptus Sloveeniale, Gruusia Norrale ja Taani Türgile.