Paberil oligi Türgi soosik, sest nende esireket Marsel Ilhan asus maailma edetabelis 145. kohal ning järgmised kaks liiget, Baris Erguden ja Cem Ilkel vastavalt 663. ja 733. kohal. Eesti pani välja maailma 504. mängija Vladimir Ivanovi ning edetabelikohata Mikk Irdoja, kellest võis siiski uskuda, et ta mängib Türgi teise-kolmanda numbriga vähemalt samal tasemel.


Irdoja alistaski 18-aastase Ilkeli 3:6, 6:2, 6:4 ja viis Eesti ette. Irdoja asus 2:0 juhtima, kuid seejärel ründas Türgi tennisist mitut puhku edukalt, eestlane jäi talle tempos veidi alla. Kuid teises setis suutis Irdoja kindlama ja targema mänguga vaekausi enda kasuks kallutada. Otsustav sett algas vastastikuste servimurretega, mis kestsid seisuni 3:3. Siis hoidsid mõlemad korraks oma pallingut, kuni Irdoja murdis seisul 4:4 vastase servi otsustavalt.


Esireketite kohtumises alistas maailma Ilhan siiski Ivanovi 6:4, 7:6 ja viigistas üldseisu. Esimeses setis otsustas vaid Ilhani üks servimurre, kuid teises oli murdeid rohkem. Kaks korda murdis türklane Ivanovi pallingu, aga Eesti tennisist sai alati murde tagasi. Ilhan juba juhtis oma pallingul 5:4, 30:0, kui Ivanov võitlusliku mänguga viigistas. Paraku oli tie-breakis türklane üle 7:3.


Matši võidu otsustas paarismäng, kus Ivanov ja Irdoja kaotasid Ilhanile ja Baris Ergudenile 3:6, 4:6. "Ilhan oli selles matšis siiski omaette klass, eriti torkasid tema oskused silma paarismängus. Siin polnud midagi teha, vastased olid paremad," rääkis meeskonna treener-kapten Peeter Lamp.
Üksikmängude kohta andis Lamp kiitva hinnangu. "Mikk mängis väga head tennist. Korralikult ja võitluslikult. Vova võitu Ilhani üle oli raskem loota, kuid ta mängis hästi. Ilhan oli siiski stabiilsem, kuid ei saa Vovat sellisele mehele kaotamise eest hurjutada. Ilhan on ka maailma saja parema seas olnud ning tema tase ongi kuskil esimese-teise saja piirimail. Ta elab ja treenib Barcelonas," ütles Lamp.
Homme kohtub Türgi San Marinoga ja ülehomme Eesti San Marinoga. Teoreetiliselt on Eestil võimalus ka alagrupp võita, kui Türgi kaotaks 1:2 ja Eesti võidaks 3:0. Kuid eelduste kohaselt ei saa San Marino kummalegi vastu.