Austraalia väljaanne Herald Sun avaldas esmaspäeval karikatuuri Serena Williamsist, kus oli kujutatud tipptennisisti ebaprofessionaalset käitumist US Openi finaalmatšisil. Karikatuur tõi sotsiaalmeedias kaasa pahameeletormi, kui paljud viitasid, et tegemist oli seksistliku ja rassistliku joonistusega, vahendab ERRi portaal Menu.

"Pilt on ju tore ja ma ilmselt millegi pärast asun karikaturisti poole peale, sest ma vaatasin ka videot, kus Serena laamendas, no on kole. Inimene, kes on absoluutses tipus tennisemaailmas ja kaotab enesevalitsuse," arutles Varustin "Vikerraadios".

Kirjanik J. K. Rowling tõi välja, et kõige diskrimineerivam osa on just pildi taustal, kus Williamsi vastast Naomi Osakat on kujutatud valgenahalise blondiinina, kuigi naine on Haiti-Jaapani päritolu. Varustini sõnul on pilt mitmeplaaniline ning karikatuur pole dokumentalistika: "Ta on keskendunud Serenale ja taustal ei viitsinud võib-olla vildikat raisata, see on ainult detail, teine plaan."

Teisest küljest tuleb Varustini sõnul karikatuure tehes leida inimesele iseloomulikud nüansid ja neid võimendada, mistõttu ei peaks olema kriitiline ka selle peale, kuidas Serenat on kujutatud. "Serenast on muid pilte ka ja paljud on võib-olla isegi koledamad," rääkis ta. "Mina küll ei usu, et karikaturist on rassist, see on liiast."